Cools: “Een eer dit truitje te mogen aantrekken”

Dion Cools slaagt in zijn testen en ondertekent vierjarig contract

De transfer van Dion Cools is sedert dinsdagnamiddag een feit. De 19-jarige Overijsenaar ondertekende na het succesvol afleggen van zijn veld- en medische testen bij Club Brugge een contract voor vier jaar. “Het is een kinderdroom die in vervulling gaat”, zegt de beloftevolle Vlaams-Brabander.

Kort voort het middaguur stapte Dion Cools aan de zijde van Claudemir de zaal binnen in het AZ Sint-Jan waar de medische testen worden afgenomen. Het gebeurde niet schoorvoetend, wel met heel veel overtuiging. Zonder complexen en vooral vastberaden schudde de jonge nieuwe rechtsachter van Blauw-Zwart zijn aanwezige nieuwe maats en de leden van de medische staf de hand.

Dion Cools oogde fris en monter. De veldtesten in Jan Breydel waren duidelijk goed verteerd. Hij was duidelijk klaar voor de tweede schuif. De specifieke onderdelen van deze medische testen legden we in een vorige bijdrage op onze site uit. Mede omdat het toestel op dat ogenblik niet bezet was, stapte Dion een kwartier na zijn aankomst gedecideerd op de loopband, de zwaarste proef. Een instap die kon tellen als jonge nieuwkomer. Het typeert Cools dat hij uit het juiste hout is gesneden.

Text: 

<p>
&ldquo;Ik beschouw deze instap geenszins als een eerste werkdag&rdquo;, zei Dion Cools onomwonden. &ldquo;Het is veeleer de eerste dag van mijn kinderdroom die in vervulling gaat. Ik ben al van kindsbeen een vurig supporter van Club. Als het in mijn planning paste, miste ik op televisie nooit een wedstrijd. Tot voor enkele weken was het nog altijd mijn grote droom ooit eens dat fantastisch mooie shirt te mogen aantrekken. Vandaag is het zowaar zover. Ik vind dat een geweldige eer. Zie me hier pronken naast de vele gekende gevestigde waarden &eacute;n toppers in deze kern waar de afgelopen weken, maanden en jaren iedere wedstrijd vol bewondering naar gekeken werd.&rdquo;</p>
<p>
&ldquo;Het kan voor mij niet snel genoeg woensdagochtend zijn&rdquo;, gooide Dion Cools er nog een flinke scheut zelfzekerheid bovenop. &ldquo;Pas dan zal de kop er &eacute;cht af zijn. Het moment dat ik al mijn nieuwe maats samen &eacute;n de technische staf voor het eerst in levende lijve zal ontmoeten. De eerste training met de A-kern van Club wordt voor mij een geweldige belevenis. Zeker weten. Het zullen voor mij niet allemaal onbekende gezichten zijn, want ik ken onder meer Obbi Oulare van bij de nationale ploeg. Ik heb er in elk geval een goed oog in. Mijn eerste seizoen zal voor mij al meer dan geslaagd zijn als er enkele speelminuten kunnen&nbsp; meegepikt worden.&rdquo;</p>

Related articles