Cools helpt Belgische U21 aan winst bij Cyprus

Dinsdagavond sloten onze internationals de taken bij hun respectievelijke nationale ploegen af met 2 overwinningen. Nadat eerder op de avond Cools, Vanlerberghe en Teunckens gingen winnen bij Cyprus, versloeg Masovic Rusland in Servië.

De Belgische U21, met enkel Dion Cools van Club in de basis, kon pas in de tweede helft voorbij een stug Cyprus raken. Lukebakio, na goed voorbereidend werk van Cools, en in het slot van de match Bastien zorgden voor de Belgische doelpunten. Vanlerberghe bleef op de bank zitten nadat hij in het gelijkspel tegen Zweden nog voor een prachtdoelpunt zorgde. Dankzij de winst springt België over Cyprus naar de kop van de groep, met Zweden als dichtste achtervolger.

Ook Masovic wint

De Servische en Russische U21 maakten er onder elkaar een spannend duel van. De Russen wisten 2 keer een Servische voorsprong uit, maar nadat Jovic op het uur de 3-2 scoorde en Masovic de verdediging kwam versterken, lukte het Rusland niet meer om gelijk te maken. Servië behoudt zo het maximum van de punten en staat bovenaan zijn groep.

Related articles