De facts na #GntClu

Club was dominant op bezoek bij Gent, maar liet na om een uitstekende zaak te doen in het klassement. We kijken naar de feiten van de match en de gevolgen voor het klassement.

Balbezit en hoekschoppen

11 hoekschoppen verzamelde Club in de Ghelamco Arena. Zo zit Club nu aan een totaal van 188 corners in de competitie, gemiddeld 5,9 per wedstrijd. Met 9 goals uit die 188 corners, scoort Club uit 4,8% van zijn hoekschoppen, gisteren lukte dat niet.

 

Na een mindere beginfase kreeg Blauw-Zwart de volledige bovenhand in de wedstrijd. Met 58% balbezit monopoliseerde Club de bal. Het was de 20ste wedstrijd waarin Club meer dan 50% balbezit had.

Voorsprong van 6 punten

Door de nederlaag naderen Anderlecht en Gent tot op 6 punten van de leider. Club moet zondag naar Brussel, waar het hoopt de kansen wel af te maken, terwijl Gent richting Standard moet, dat verloor bij Genk afgelopen weekend.

 

Club was de enige ploeg die de voorbije speeldag geen gele kaart kreeg. Enkel Anthony Limbombe kreeg op speeldag 1 een gele kaart in de Play-Offs. Over de hele competitie heen, kregen enkel Charleroi en Waasland-Beveren minder kaarten dan de ploeg van Ivan Leko.

 

Ondanks de verzameling aan grote kansen, kon Club niet scoren. Dat was nog maar de 4de keer dit seizoen, maar wel al de tweede keer op verplaatsing in Gent.

Mijlpalen voor Denswil, Cools en Dennis

Stefano Denswil speelde zijn 125ste wedstrijd voor Club, Cools kwam aan zijn 75ste match. Voor Emmanuel Dennis was het de 25ste competitiematch in België.

Related articles