Diaby voor 4de keer tegen het doelhout

In Brussel miste Club killerinstinct en een greintje geluk om punten te halen. We blikken terug op de facts na Anderlecht-Club.

Net geen doelpunt

Abdoulay Diaby kon de wedstrijd in de openingsfase een ander gezicht gegeven hebben, maar hij raakte de kruising vanuit een scherpe hoek. Doodjammer en een teken van het tikkeltje geluk dat Club dit seizoen al eens ontbreekt. Het was de 15de keer dat het doelhout geraakt werd door een speler van Blauw-Zwart, meer dan gelijk wie in de competitie. Voor Diaby was het ook al de 4de keer dat hij de paal of lat raakte, ook daarmee staat hij bovenaan de ranglijst.

 

Diaby scoorde even voor tijd toch, maar de VAR keurde het doelpunt af voor buitenspel. Geen enkel team heeft zo vaak offside gelopen dit seizoen als Club: 107 keer, gemiddeld 3 keer per wedstrijd dus.

Vijfde keer zonder goal

Vladimir Gabulov stond tussen de palen in de plaats van de geblesseerde Kenneth Vermeer en kweet zich uitstekend van zijn taak. Hij werd 1 keer geklopt op een vrije trap, maar had heel wat goede saves in huis. Liefst 8 keer bracht de Rus redding.

 

Voor de vijfde wedstrijd op rij kon Club niet scoren op bezoek bij Anderlecht. Het werd ook de 48ste nederlaag in 83 verplaatsingen naar het Astridpark. Door de nederlaag ziet Club zijn voorsprong op de paarswitten verkleinen tot 3 punten. Anderlecht speelt nu 2 keer op verplaatsing, Club speelt 2 keer thuis.

Mijlpalen

Lior Refaelov speelde zijn 230ste match voor Club en nadert zo zeer dicht tot de top 30 van Clubspelers aller tijden!

 

Ruud Vormer en Wesley Moraes speelden hun 175ste en 75ste officiële match voor Club, Hans Vanaken zette de tellet op 140.

Related articles