Dubbelslag voor Belgische jeugdelftallen

Dinsdagmiddag wonnen zowel de Belgische U21 als de U19 hun kwalificatiewedstrijd voor het EK. Cools stond in de basis bij een 1-2 zege tegen Turkije, Lynen zag de U19 van Gert Verheyen zegevieren tegen Zwitserland.

Text: 

Bondscoach Johan Walem gaf Dion Cools opnieuw een plek in de basiself tegen Turkije, Vanlerberghe en Teunckens namen plaats op de bank. Via Okutan kwamen de Turken al snel op voorsprong, maar net voor rust schoot Demiral in eigen goal. De Turken hadden de winning goal aan de voet, maar Kanatsizkus miste een strafschop een kwartier voor tijd. Net voor affluiten sloegen de jonge Duivels opnieuw toe, via Schrijvers werd de 1-2 eindstand vastgelegd. Een positieve afsluiter voor de U21, dat nu 14 punten uit 6 wedstrijden haalde en zijn voorsprong op Zweden en Hongarije tot 6 punten ziet uitlopen. Die 2 landen hebben wel 2 wedstrijden minder gespeeld dan de Belgen.

Dubbelslag voor Belgische jeugdelftallen
Dubbelslag voor Belgische jeugdelftallen

U19 plaatsen zich voor eliteronde

Ook Senne Lynen beleefde een goede namiddag met de Belgische U19. Na winst tegen Liechtenstein en verlies tegen Macedonië, wonnen de Belgen dinsdag met 3-5 van Zwitserland. Ndayishimiye en Delcroix scoorden al vroeg en na de aansluitingstreffer van Zeqiri zorgden Verlinden (zoon van), Amuzu en Ndayishimiye voor een 1-5 op het bord. Zwitserland milderde nog tot 3-5, maar de jonge Belgen gaan naar de eliteronde, waar elke groepswinnaar zich plaatst voor het EK in Finland deze zomer.

Related articles