Visual menu

woensdag 20 februari 2019 19:30

#FCSCLU: “Eerst kwalificatie afdwingen en pas nadien over Anderlecht spreken”

Club Brugge trainde vanavond in het Wals Siezenheim Stadium, waar morgen om 18u55 de terugwedstrijd in de 1/16de finale van de UEFA Europa League tegen FC Salzburg gepland staat. Voorafgaand aan de training spraken Ivan Leko en Siebe Schrijvers de media toe.

IVAN LEKO: “Morgen is het Kerstmis”

FC Salzburg kan voor het tweede opeenvolgende seizoen een mooi palmares voorleggen in de UEFA Europa League. Vorig seizoen verloor de Oostenrijkse landskampioen slechts éénmaal, in de turbulente halve finale tegen Olympique Marseille. ‘Die Roten Bullen’ bleven in de voorbije UEFA Europa League-groepsfase foutloos tegen RB Leipzig, Celtic en Rosenborg. FC Salzburg is de eerste club die driemaal zijn groep in de UEFA Europa League wint met het maximum van de punten. Het team van Marco Rose is aan een fenomenaal parcours bezig en verloor nog geen enkele match in de eigen competitie & beker. In Europa werd er enkel afgelopen donderdag, op het veld van Club Brugge, verloren.

 

‘’We moeten niet rond de pot draaien’’, pikte Leko daar meteen op in. ‘’We hebben zowel tijdens de Champions League als vorige week donderdag in de heenwedstrijd in Jan Breydel enorm veel zelfvertrouwen getankt. Atletico Madrid, Dortmund, Monaco én nu ook Salzburg het leven meer dan zuur maken, is meer dan een voetnoot. Ik noem dit prachtprestaties. Dit is onbetaalbaar. De wedstrijd tegen Genk heeft het aangetoond.’’

 

Club Brugge staat net zoals een week geleden nog eens voor een belangrijke vierdaagse. Opnieuw twee keer vlammen is het grote verlangen van al wie Blauw-Zwart toejuicht.

‘’Laten we vooral niet te snel van stapel lopen’’, wimpelde de Kroaat de vraag af welke wedstrijd – doorstoten naar de 1/8ste finales of zondag na 21 jaar de drie punten uit het Astridpark meenemen - zijn voorkeur genoot om tot een goed einde te worden gebracht. ‘’Ik wil er met mijn spelers alles aan doen om de kwalificatie af te dwingen. Pas nadien zullen we ons concentreren op Anderlecht.’’

Leko verwacht een zeer stevige pot voetbal.

 

‘’Ik verwacht een topteam als tegenstander, maar dat zal Club ook zijn. We willen beiden een ronde verder. Dat maakt de uitdaging nog eens zo mooi. Ik ben vooral blij dat het morgenavond Kerstmis is in Salzburg, want we mogen eindelijk nog eens op een uitstekende mat aan de slag. Daar worden we écht happy van.’’

SIEBE SCHRIJVERS: “Mentaal staan we sterk”

Siebe Schrijvers zat woensdagavond terecht onder de schijnwerpers in de perszaal van het Wals Siezenheim Stadium om vooruit te blikken naar de 309de Europese match van Club Brugge.

‘’Ik werd de afgelopen weken en dagen door onze supporters op handen gedragen’’, lachte hij zijn tanden bloot. ‘’Een opsteker die enorm veel deugd doet. Men kan niet geloven hoe belangrijk dit voor een nieuwkomer is. Ook tegen Salzburg zal ik mijn uiterste best doen om het vertrouwen niet te beschamen. De focus in onze selectie is bijzonder groot om deze klus tot een goed einde te brengen.”

 

Net zoals zijn coach wilde ook Schrijvers nog geen woord reppen over de eveneens zeer belangrijke match van zondag tegen Anderlecht. ‘’We legden tot nu toe al een zeer mooi parcours af in Europa’’, benadrukte de Limburger. ‘’Er gingen veel inspanningen mee gepaard, maar we zijn er nog lang niet op uitgekeken. Club wil van de laatste drie maanden van het seizoen nog iets mooi maken. Er ligt een plan op tafel om de Oostenrijkers morgen een hak te zetten. Hetgeen we tegen de grootheden zoals Atletico, Dortmund en Monaco voor mekaar kregen, moet nu ook mogelijk zijn. Mentaal zijn we in een heel korte tijdspanne zeer sterk geworden. De honger om het ook te tonen.”

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in