François Sterchele

Dag op dag 10 jaar geleden werd de hele blauw-zwarte familie wakker met vreselijk nieuws: ‘François Sterchele is omgekomen bij een ongeval’. De spits, die met zijn eeuwige glimlach pijlsnel in de harten van alle Clubfans geraakt was, kende zo een veel te vroeg einde aan zijn leven. 10 jaar later zit ‘Cois’ nog steeds in al onze harten.

Zowel voor zijn medespelers als de duizenden fans in het stadion was de thuiswedstrijd tegen Westerlo op 10 mei, amper 2 dagen na het verschrikkelijke verlies ongelofelijk emotioneel beladen. Iedereen liet zijn tranen de vrije loop, een indrukwekkend eerbetoon was het gevolg op Jan Breydel. François speelde slechts zijn eerste seizoen in Brugse loondienst, maar zijn voetbal op het veld en zijn persoonlijkheid ernaast zorgden ervoor dat diezelfde emotie ook 10 jaar later nog voelbaar is. Ivan Leko sprak vorige vrijdag over “het moeilijkste moment uit zijn carrière” en over een 23ste minuut die nog elke wedstrijd speciaal is voor hem. Een gevoel dat door velen gedeeld wordt.

 

Dag op dag 10 jaar geleden werd de hele blauw-zwarte familie wakker met een schok. 10 jaar later blijft de herinnering aan François Sterchele nog steeds leven in elk blauw-zwart hart.

Rêve comme si tu vivais éternellement, Vis comme si tu mourais demain.

Related articles