Hans Vanaken: “Deze kwalificatie is volledig verdiend”

Hans Vanaken speelde met zijn kopbaldoelpunt alweer een cruciale rol in het Brugse succes. De Gouden Schoen was alom tegenwoordig en zorgde er voor dat Club nauwelijks onder druk kwam te staan tegen het Oostenrijkse Linz.

Text: 

“Of dit één van mijn betere wedstrijden was, weet ik niet”, bleef het Brugse nummer 20 zoals steeds bescheiden. “Ik deed gewoon mijn best om de ploeg draaiende te houden. Het werd uiteindelijk een match die niet het mooiste voetbal bracht, maar ik denk dat we het de eerste helft redelijk goed deden, alleen in de laatste zestien meter wou het niet lukken. De tweede helft daarentegen was het ietsje minder wat we brachten, maar konden we de partij toch openbreken met een stilstaande fase. Daarna viel die penalty en die gelijkmaker zorgde toch wel voor enige onrust bij ons. Dat zou eigenlijk niet mogen, maar dat is voetbal natuurlijk.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Na de rode kaart bij de bezoekers speelde Club het wel goed uit. “Kort daarop viel de 2-1 en wisten we dat de buit binnen was. Ik denk dat we verdiend deze kwalificatie hebben afgedwongen. We kunnen morgenavond met een gerust gemoed de loting afwachten. Een voorkeur heb ik niet, maar het zou wel mooi zijn mochten we het grote Barcelona eens mogen bekampen. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze trouwe twaalfde man zou het een even grote beloning zijn.” (FDC)

Related articles