Hans Vanaken: “Grinta en killer instinct ontbrak”

Hans Vanaken bracht Club vroeg in de tweede helft op voorsprong. Spijtig genoeg kon Blauw-Zwart de 1-0 niet vasthouden en moest het vrede nemen met een gelijkspel.

Text: 

“We speelden een goede eerste helft. We namen het initiatief en gaven weinig weg. Die momenten moeten we pakken en scoren. Dat gebeurde echter niet. We lieten na van te scoren. We hadden nochtans kansen genoeg om bij de rust 3-0 voor te staan. In die tweede helft scoorden we wel snel, maar dan viel meteen die gelijkmaker. Ze stonden toen net iets beter dan in de eerste helft. We hebben het geprobeerd. Op counter kwamen we dan nog eens goed weg met een bal op de lat. Naar het einde toe is die 1-1 wel juist. De grinta en het killerinstinct ontbrak in de zestien meter.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

De middenvelder lag aan de basis van beide doelpunten. Hij scoorde zelf een knappe goal, maar door balverlies konden de bezoekers even later meteen gelijk maken. “Ik vraag nu eenmaal veel de bal op en ik verlies wel eens de bal. Daar kwam nu de goal uit voort, jammer. Maar daar ga ik nu ook niet van wakker liggen. Dat valt voor in het voetbal. Ikzelf voelde me goed en deed er alles aan om de ploeg te helpen. Ik scoorde het eerste doelpunt, maar als ploeg waren we iets te weinig. We kwamen te kort vooraan.” (KN)

Related articles