Hans Vanaken: “Ik blijf dezelfde speler met dezelfde doelstellingen”

Daags na het gala van de Gouden Schoen verzamelden pers, partner en personeel van Blauw-Zwart in het Brugse logegebouw om de 4 Brugse laureaten te eren. CEO Vincent Mannaert en Gouden Schoen Hans Vanaken blikten terug op een mooie avond.

Voor de persconferentie beet Vincent Mannaert de spits af met een duidelijke boodschap. “Het is stilaan een jaarlijkse traditie geworden, die dag na de Gouden Schoen. We beleefden gisteren opnieuw een schitterende avond, met maar liefst 4 trofeeën. Da’s prachtig voor ons als Club en een bekroning voor het werk van iedereen hier, daarom nodigen we ook altijd iedereen uit op zo’n moment. Gisteren ligt echter alweer achter ons. We kunnen nu nog even nagenieten, maar straks gaan we terug het veld op om hard te werken en onze volgende doelstellingen binnen te halen, met het verlengen van de titel als meest uitgesproken ambitie.

 

Ook Hans Vanaken was klaar voor de volgende training, hoewel hij een korte nacht achter de rug had. “Het was 4 uur vannacht en slapen ging nog niet meteen. Je blijft even je berichten bekijken en laat de avond door je hoofd afspelen. Vanmiddag verwacht ik niet gespaard te worden op training, ik ga gewoon voluit gaan, want zondag willen we winnen tegen Charleroi.” Met Ruud Vormer heeft Vanaken een ervaringsexpert in zijn buurt als het aankomt op ‘het jaar na de schoen’. “We hebben wel gepraat over wat er nu volgt. Logischerwijs bekijken mensen je anders, maar ik blijf dezelfde speler met dezelfde doelstellingen. Ik ga gewoon proberen te doen wat ik nu al goed doe. Beter doen dan 2018 zal moeilijk zijn, maar we moeten gewoon dagelijks alles geven om onszelf opnieuw proberen te overtreffen. Ik kan nog beslissender zijn, het spel nog meer naar me toe trekken en dan zien we wel. Als ik één moment moet kiezen uit het afgelopen jaar als mooiste, dan was het toch wel het kampioenschap. Je went er niet aan, dat collectieve blijft het allerhoogste. Wat ik met de Schoen ga doen? Die gaat in de living waar hij goed zichtbaar is!”

Persconferentie Gouden Schoen 2018

Related articles