Hans Vanaken: “Topprestatie van de hele ploeg”

Hans Vanaken dirigeerde Blauw-Zwart naar een vlotte zege tegen Anderlecht. De Limburger zette in de slotfase de kroon op het werk door zelf de 5-0 eindstand binnen te koppen.

Text: 

“We waren de hele wedstrijd de betere ploeg. In de eerste helft lagen er minder openingen en waren er weinig kansen. Dan is het fijn om net voor rust twee doelpunten te maken. Anderlecht was verplicht om meer risico in hun spel te stoppen en in de omschakeling lag er ruimte. In balbezit creëerden ze zelfs geen kansen. Er was wel die snelle vrije trap van hen, maar ze speelden het niet goed uit. Het was ook hun enige mogelijkheid deze wedstrijd. Ze waren nergens vandaag en dat was onze verdienste. Het was leuk om het verder te kunnen uitdiepen in de tweede helft. Maar dat dwing je ook een stuk af. Vandaag waren we negentig minuten dominant en Anderlecht deed niets met hun balbezit. In de omschakeling hebben we het goed afgemaakt. Bij de penaltyfase van mij was er wel degelijk contact, anders kon ik de bal zelf binnen leggen. De 5-0 was alvast de kers op de taart. Maar dit is nog niet beslissend voor het seizoen. Er staat nog een deel te wachten en de punten moeten nog gehalveerd worden. We geven wel een tik en we gaan verder op ons elan, dus dat moet een boost geven. Woensdag wordt het weer moeilijk en moeten we terug vol aan de bak. We mogen de kloof niet kleiner laten worden.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Vanaken kon vandaag een doelpunt toevoegen aan zijn statistieken. “Ik ben alvast tevreden van mijn match en het doet deugd om te scoren. Of het nu 4-0 bleef en ik niet scoorde, maakt me niet zoveel uit. Maar Ruud zorgt nu voor de assists en de doelpunten. Ik ben blij voor hem en voor de ploeg. Bij de rust hadden we het erover. Anderlecht had niets in de pap te brokken en we gingen nog verder doordrukken. Zo kwamen er nog drie doelpunten bij en dat maakte de tik net iets groter. Ik hield er alvast geen rekening mee, maar tijdens de match zie je dat wel gebeuren. Het is goed voor ons vertrouwen. Ik zie op dit moment nog geen negatief punt. Het was gewoon een topprestatie van de hele ploeg. We blijven nu zo verder werken en spelen, dan komt alles goed.” (KN)

Related articles