Hans Vanaken: “Zondag naar Sclessin om te winnen”

Hans Vanaken kwam bij de rust Jordy Clasie vervangen en zette een uitstekende prestatie neer. De middenvelder zorgde voor de nodige openingen en bracht op aangeven van Jelle Vossen Club verdiend op voorsprong.

Text: 

“Dit is een grote opluchting voor ons. Het resultaat van deze middag viel al goed mee voor ons en we wisten dat we mits winst een zeer grote stap konden zetten richting titel. Jammer genoeg kwamen we op een spijtige manier op achterstand. Terwijl we op dat moment nochtans de betere ploeg waren. We hadden de controle en het initiatief en dan was het blijven druk zetten en wachten tot die openingen kwamen. De tweede helft was het gewoon alles uit de kast halen om het resultaat nog recht te zetten. Na die gelijkmaker van Ruud met een geweldige vrije trap was het gewoon erop en erover. Deze zege was alleszins volkomen terecht. Ik ben trouwens ook zeer tevreden voor Jelle dat hij die derde binnen kopt en ons zo op een veilige voorsprong bracht. Ik had net gezegd tegen iedereen om niet te diep terug te vallen na mijn treffer, maar dit was het ideale scenario voor ons. Daarna hebben we nog geprobeerd om een vierde te prikken op counter, wat jammer genoeg niet gelukt is.”

Hans Vanaken
Hans Vanaken

De Limburger kwam ook nog eens terug op zijn invalbeurt en de komende wedstrijd tegen Standard. “Het is zeer lang geleden dat ik nog eens vanop de bank moest starten. Maar ik weet dat het zondag niet al te best was, net als voor de rest van het team. Als je dan inkomt, dan moet je gewoon laten zien dat je het verdient om er wel in te staan en je proberen te bewijzen. Dat is aardig gelukt en ik heb de ploeg kunnen helpen. We gaan zondag naar Sclessin om te winnen. We moeten niet teveel teren op een gelijkspel. Want het mooiste is om met een overwinning kampioen te worden. We hebben nu alles weer in eigen handen. Het zal zeker een lastige wedstrijd worden maar moeilijk gaat ook. Na de klap van zondag zijn we rechtgestaan en hebben we gereageerd zoals het moet.“ (MDK)

Related articles