Hans Vanaken: "We speelden geen goede wedstrijd"

Club Brugge verloor de topper tegen Sporting Anderlecht met 2-1 en dat zorgde zowel tijdens als na de wedstrijd voor nogal wat commotie. Hans Vanaken verwoordde zijn ontgoocheling achteraf als volgt:

Text: 

"De 1-2 einduitslag is natuurlijk zeer ontgoochelend voor ons", begon het Brugse nummer 20 zijn perspraatje. "Natuurlijk speelden wij geen goede wedstrijd, maar je kan toch niet ontkennen dat de vele tussenkomsten van de VAR deze namiddag op z'n minst het resultaat bepaald hebben. Bijvoorbeeld die fout van Gerkens op mij in de eerste helft binnen de zestienmeter. De scheidsrechter fluit niet, maar ondanks de duidelijke fout komt ook de VAR niet tussen. Begrijpe wie begrijpe kan. Ook op Anderlecht wordt een duidelijke penaltyfout op mij niet gefloten. Op die manier zou je inderdaad rare dingen beginnen denken. Als ze de play-offs spannend willen maken, dan zijn ze daar tot hiertoe alleszins in geslaagd, zoveel is zeker. Zo creëer je natuurlijk een onrechtmatig gevoel en ik denk dat niemand daar mee gebaat is. Er is niemand die weet wanneer de VAR mag en niet mag ingrijpen en daardoor wordt het natuurlijk heel moeilijk om te spelen. Wordt de in eerste instantie gefloten penalty wel toegekend, dan krijgen we gegarandeerd een andere wedstrijd, maar door tussenkomst van de VAR ging dat dus niet door."

Hans Vanaken
Hans Vanaken

De Limburger stak evenwel ook de hand in eigen boezem. "Eerlijksheidhalve moeten we toegeven dat we geen goed voetbal brachten. Het was een vrij zenuwachtige wedstrijd en we vonden vrij moeilijk een opening in de bezoekende defensie, waardoor we nauwelijks aan kansen kwamen. Wij kregen de bal van Anderlecht waardoor zij op de counter konden loeren, met alle gevolgen van dien. Ik hoor dat er bij hun tweede doelpunt sprake was van buitenspel, maar ja, hier kwam de VAR niet tussen. Ik begrijp niet dat de VAR, ondanks de wedstrijdbeelden die zij ook hebben, er niet toe komen om de juiste beslissing te nemen. Anderlecht krijgt na hun 1-2 overwinning sowieso een boost, maar toch staan we nog altijd twee punten voor en daar moeten we het in de drie komende wedstrijden zien mee te doen." (FDC) 

Related articles