Hapoel Haifa – Club Brugge: de Club Facts

Morgen staat Hapoel Haifa - Club Brugge op het programma. Dit is de voorlaatste oefenwedstrijd van Club vooraleer het seizoen van start gaat met de Supercup tegen Standard op zondag 22/07. Lees hier alle facts!

PRAKTISCH

De wedstrijd gaat door in Deinze in het Burgemeester Van de Wielestadion (stadionlaan 5 - 9800 Deinze). Zitplaats zijn €15 en staanplaatsen €10. Kinderen van 10 tot 16 betalen slechts €6. Abonnees van KMSK Deinze en Members van Club Brugge krijgen €2 korting op hun tickets. 

 

Voor de veiligheid vragen beide teams geen handtassen en rugzakken mee te nemen naar het stadion. Ook Bengaals vuurwerk, rookbommen zijn verboden.

VORIGE WEDSTRIJD

Vorige week sloot Club een geslaagde stage in Garderen af met een vrienschappelijk duel tegen de Olympische selectie van de Verenigde Arabische Emiraten. Saulo Decarli scoorde al snel toen hij een hoekschop van Hans Vanaken binnen kopte. De Limburgse middenvelder verdubbelde na 37 minuten de score met een afstandsschot. De Aziaten konden na de pauze de aansluitingstreffer scoren, maar Jelle Vossen legde de eindstand vast op 1-3. 

 

Club's zomeraanwinst Karlo Letica stond voor het eerst tussen de palen in de voorbereiding. Jordi Vanlerberghe is de speler die, tot nu toe, het vaakst vriendschappelijk in actie kwam. Hij stond 255 minuten op het veld. Topschutter van de voorbereiding blijft Siebe Schrijvers met 5 goals en Hans Vanaken kan zich kronen tot assist-koning met 4 aangegeven goals. 

TEGENSTANDER

Hapoel is, naast Maccabi Haifa FC, één van de 2 belangrijkste teams uit Haifa, de derde grootste Israëlische stad na Jeruzalem en Tel-Aviv. Beide teams komen uit in de lokale Premier League.  Hapoel Haifa werd opgericht in 1924. De club speelt sinds 2014 in het Sammy Ofer stadion dat plaats biedt aan 30.820 toeschouwers. De Israëlische nationale ploeg was er al zes maal te gast.

 

In 1999 werd de Israëlische competitie hervormd en werd de Premier League opgericht. Maccabi Tel-Aviv is de meest succesvolle club met 21 landstitels. Hapoel finishte in de reguliere competitie op de 4e plek op slechts 5 punten van leider Hapoel Beer Sheva en plaatste zich daarmee voor de titel Play-Offs. In de eindronde kon het geen rol van betekenis meer spelen en eindigde het als vierde. 

 

In de beker kende de club echter meer succes. In de kwartfinale schakelde het stadsgenoot Maccabi uit om in de finale van de State Cup tegen Beitar Jeruzalem uit te komen. Na de reguliere speeltijd was de strijd nog onbeslist met 1-1, maar in de verlegingen haalde Hapoel het met nog 2 goals (3-1). Het was de 4e bekerwinst voor Hapoel. Hapoel won ook één keer de landstitel, in het seizoen 1998-99. 

 

Hapoel Haifa wordt sinds maart 2017 gecoacht door de 52-jarige Nir Klinger. Hij was enkel in Israël en Cyprus actief als coach. Topschutters met 12 goals waren vorig seizoen Alon Turgeman (die geleend werd van stadsgenoot Maccabi) en Eden Ben Basat. De club heeft met verdediger Nisso Kapiloto een Israëlische international in huis. Eerder deze week oefende Hapoel Haifa ook tegen het KV Oostende van Gert Verheyen. De Kustboys wonnen met 2-0. 

Related articles