Horvath en Masovic sluiten interlandbreak af

Terwijl het Jan Breydelstadion de Rode Duivels te gast had voor hun oefenpot tegen Japan, haspelden ook Erhan Masovic en Ethan Horvath nog een interland af met hun land.

Gelijkspel tegen Europees Kampioen

Text: 

Interim-bondscoach Dave Sarachan koos voor een verjongde selectie bij de VS na het tragisch mislopen van het WK. Dit betekende dat Tim Howard en Brad Guzan, de vaste doelmannen, uit doel verdwenen en dat Ethan Horvath zijn kans kreeg in de basis. De jonge Amerikanen begonnen gretig aan de wedstrijd in Leiria en dat zorgde ook voor een snelle goal via McKennie. Op het halfuur sloeg het noodlot dan toe, toen Antunes een bal vanop de linkerflank op zijn slof nam. Horvath verkeek zich op de botsende bal en zag het leer onder zich in doel verdwijnen. Gescoord werd er niet meer, terwijl Bill Hamid in de tweede helft tussen de palen stond. Een mooie 1-1 tegen de Europees Kampioen.

Horvath en Masovic sluiten interlandbreak af
Horvath en Masovic sluiten interlandbreak af

Masovic blijft winnen met Servië

Voor de Servische U21 blijft de droom verder duren in groep 7 van de EK-kwalificatiegroep. Na winst tegen Oostenrijk werd nu ook in Armenië gewonnen. Lutovac scoorde in het begin van de tweede helft de enige goal van de middag. Masovic speelde 90 minuten op het middenveld en keek even voor het doelpunt tegen een gele kaart aan. Zo blijft Servië vlot op kop staan met 15/15, 5 punten voor dichtste achtervolger Rusland.