Ivan Leko: “Antwerp is sowieso een test”

Na wedstrijden tegen Eupen, Moeskroen en Kortrijk volgt met de verplaatsing naar Antwerp een goede test voor Blauw-Zwart. Coach Ivan Leko had het over de tegenstander, hun aanpak en het toewerken naar een wedstrijd in een transferperiode.

Leko over… het einde van de transferperiode

“Op basis van vorig seizoen hebben we al lang ons plan voor deze transferperiode klaar. Ik weet dus wat onze doelstellingen zijn, maar hou me niet bezig met de transfers. Mijn doelstelling is de volgende wedstrijd voorbereiden met de jongens die er zijn. In de tussentijd spreek ik – zoals elke andere coach – op elke persconferentie over transfers. Dat betekent dat geen enkel team klaar is. Maar dat betekent ook dat jongens als Openda, Dennis, Schrijvers, Baiye en Rits nu kansen krijgen om zich te bewijzen en te groeien, door transfers en blessures.”

Leko over… Antwerp FC

Op de Bosuil treft Club sowieso een stevige tegenstander. Veel mensen zien de oudste ploeg van het land als de eerste echte test voor Blauw-Zwart. “Ik vond hen tot nu toe een positieve verrassing. Antwerp is een fysiek sterke ploeg, met veel power, ervaring, loopvermogen, een solide defensie en een winnaarsmentaliteit gekneed door een goeie trainer. Het is een andere stijl dan de onze, maar er zijn in het voetbal enorm veel manieren om te winnen. Elke manier heeft zijn voordelen en verdient respect, maar ik geloof in de onze, ik geloof dat die goed genoeg is om te winnen. Ik ben alleszins blij dat er nu een wedstrijd met druk, nervositeit en spanning op het programma staat, da’s mooi voor het voetbal.”

Leko over… de vorm van Club

Of Club verder staat dan toen het 8 maanden geleden naar Antwerp ging? “Da’s moeilijk te zeggen. We missen met Mechele, Nakamba, Wesley, Diaby en Limbombe 5 titularissen die er toen wel waren. De nieuwe groep liet al mooie dingen zien, maar we zijn zeker nog geen 100%. Langs de andere kant geloof ik wel dat we genoeg kwaliteiten hebben om elke wedstrijd in België te winnen, ook zonder die spelers.”

Related articles