Ivan Leko: “Deze nederlaag is moeilijk te accepteren”

Ivan Leko mocht trots zijn op zijn team. Blauw-Zwart was tijdens de eerste helft de betere ploeg, maar scoren lukte echter niet. In de slotfase ging Club nog onderuit na een lucky goal van de Duitsers. Toch mochten de Bruggelingen het veld met opgeheven hoofd verlaten.

Text: 

“Deze nederlaag is moeilijk te accepteren”, reageerde de Brugse coach. “We wilden vandaag tonen wat we waard waren op het hoogste niveau en dat is ook goed gelukt. Dat een ploeg met zoveel kwaliteiten als Dortmund geen enkele kans bij elkaar kon voetballen zegt genoeg. Bovendien creëerden we zelf ook meerdere kansen. In de Jupiler Pro League kun je soms slecht voetballen en winnen, terwijl je in de Champions League heel goed kan zijn en toch met nul punten achterblijven. Dat is een nieuwe situatie voor ons en dat moeten we accepteren. Het is immers het hoogste niveau in Europa. Maar als ik zie dat achteraf dertig duizend mensen applaus geven voor onze prestatie, dan zegt dat genoeg.”

Ivan Leko
Ivan Leko

De late tegengoal sloeg uiteraard in als een bom. “Ik trof daarnet een erg ontgoochelde groep aan in de kleedkamer. De frustraties liepen hoog op, maar dat is ook normaal als je zo’n doelpunt tegen krijgt. Zoiets is heel pijnlijk, maar we moeten er onze lessen uit trekken en vanaf morgen nog sterker worden. Dat we onze voet konden zetten naast Borussia Dortmund, bewijst dat we goed bezig zijn. Het verschil in individuele klasse is enorm, maar collectief waren we erg sterk en zag ik amper verschil.”

 

Leko bracht verrassend Thibault Vlietinck aan de aftrap en die bedankte zijn coach met een erg sterke prestatie. “Hij heeft geen naam en geen cv, maar dit is voor mij geen verrassing. Ik zie op training dat hij veel kwaliteiten heeft. Hij komt van de Club Academy en heeft het DNA van Club Brugge. Bovendien bewees hij dat hij zijn basisplaats verdiende.” (SF)

Related articles