Ivan Leko: “Dit is een goede les voor de Play-Offs”

Ivan Leko zag zijn team ondermaats presteren voor de rust, maar zag een goede reactie na de pauze. Dat volstond voor een nipte 0-1 zege op STVV.

Text: 

“Het was een wedstrijd met twee gezichten”, aldus de Kroaat. “We wisten dat het lastig zou worden, want ze hebben hier op eigen veld al veel topploegen verslagen. Tijdens de eerste helft waren de spelers echter duidelijk niet bij de les. Het was één van de slechtste 45 minuten van ons dit seizoen. Na de rust kwam er gelukkig een goede reactie: kansen, dominantie en een mooi doelpunt. Daarna hadden we de match echter dood moeten maken, want als er slechts één doelpunt verschil is, dan weet je wat er in de slotfase gebeurt. Dan zet de andere ploeg alles op alles en dan komt er paniek. STVV had twee of drie goede kansen, maar onze keeper kroonde zich tot man van de match. Dit is in elk geval een goede les voor de Play-Offs. Als we daarin zo starten, dan staan we wellicht bij de rust 3-0 achter.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Dankzij deze overwinning begint Club Brugge met een bonus van zes punten aan Play-Off 1. “Er volgen nu drie weken mentale rust en daarna gaan we er volle gas tegenaan. We gaan nu echter nog niet rekenen. Als we op niveau zijn, dan zijn we de beste ploeg van België. Als we echter te veel met onze ego’s bezig zijn, dan verliezen we. Ik heb alleszins het volste vertrouwen in ons team. Als we op onze manier blijven voetballen, dan worden we kampioen.” (SF)

Related articles