Ivan Leko: “Dit is mijn tweede familie”

Vrijdag is het Club – Waasland-Beveren, dus sprak Ivan Leko op donderdag de pers toe in Jan Breydel. De focus lag op het sportieve bij een Brugse coach die helemaal klaar is om de fans te bedanken voor hun steun.

Leko over… een positieve vibe

“Onze laatste wedstrijd (tegen Standard) was niet onze beste, dus willen we morgen absoluut opnieuw in de ‘winning mood’ komen, met goed voetbal en veel grinta. Ik ben blij met wat ik op training gezien heb, iedereen is scherp en wil opnieuw aanknopen met een overwinning. Dat we 2 weken zonder onze internationals zaten is een dubbel verhaal. Langs de ene kant is het mooi, zeker voor jongens als Danjuma en Mechele, maar langs de andere kant bemoeilijkt het de voorbereiding wel. Nu goed, da’s zo voor alle topclubs in België, we accepteren die situatie.”

Leko over… de wedstrijdvoorbereiding

Ook de gebeurtenissen van vorige week verstoorden de wedstrijdvoorbereiding redelijk. “Tuurlijk was het geen normale opbouw. Ik was afwezig, maar als Club moet je voorbereid zijn op alles. We leven voor vandaag en morgen, niet voor gisteren. Er is nu een enorme motivatie om een statement te maken. Ook na de laatste wedstrijden… tegen Atlético waren we goed, zonder beloning, tegen Standard kenden we een mindere dag. We willen dus bewijzen dat we een goede ploeg zijn. Ik ben 200% klaar!”

Leko over… de sfeer vrijdag

“We zijn niet naïef, er zal morgen een speciale sfeer hangen, net zoals de voorbije week speciaal was. Maar in het leven moet je prioriteiten hebben. Ik heb er 2: mijn familie en mijn tweede familie, deze ploeg. De voorbije dagen voelde ik het soort steun die bewijst dat Club een speciale ploeg is, en als ik steun voel, dan geef ik dat in drievoud terug. Ik gaf me altijd 200% voor deze Club, maar nu ga ik nog een stap verder!”

Related articles