Ivan Leko: “Dortmund is voorbij”

Ivan Leko en zijn spelers zijn klaar voor Gent – Club. Bij de coach van Club maakte enige vorm van ontgoocheling al snel plaats voor focus op zondag. “Na zo’n match op dinsdag nu zondag een resultaat kunnen neerzetten, zou fantastisch zijn.”

Leko over… de focus na dinsdag

“De match tegen Dortmund is voorbij. Ondanks het resultaat was het een goeie match, die op middellange termijn heel belangrijk kan zijn en vertrouwen geeft. Maar de focus ligt sinds woensdag op Gent, een heel belangrijke wedstrijd. Als we na zo’n match in de Champions League zondag ook nog eens goed voetbal kunnen spelen en een resultaat kunnen neerzetten… dat zou fantastisch zijn. Ik zag alvast scherpte en concurrentie op training.”

Leko over… de selectie voor zondag

Text: 

Ook de spelers moesten zich over de late nederlaag tegen Dortmund zetten. “Da’s moeilijk, maar het is mooi om direct nadien een topper te spelen, tegen een ploeg waar we de laatste drie matchen tegen verloren hebben. Dat geeft motivatie om ons te tonen. We gaan alleszins niet beginnen wisselen om te wisselen met het drukke schema die volgt. We hebben fysieke en mentale parameters en selecteren op basis daarvan de beste ploeg op dit moment.” Voor Nakamba, Mata en Rezaei komt zondag waarschijnlijk nog te vroeg. “Nakamba en Mata doen mee met de groepstraining en zijn spelers die extra kwaliteiten brengen, maar ze zijn nog niet wedstrijdfit. Rezaei heeft last aan de knie en trainde nog niet mee. Hij moet echt 120% klaar zijn om zijn spel te kunnen spelen.” Wie wel indruk maakte, was Thibault Vlietinck. “Hij was misschien een verrassing voor de pers, maar niet voor de staff. We moeten altijd fair zijn tegenover de kern: de besten moeten spelen. Dinsdag was dat Vlietinck, zondag maken we opnieuw een keuze. Maar het is mooi om iemand te zien die speelt met zo’n grinta, die trots is op de kleuren die hij draagt.”

Ivan Leko: “Dortmund is voorbij”
Ivan Leko: “Dortmund is voorbij”

Leko over… spanning in de competitie

Standard en Anderlecht verloren glansloos in de Europa League, terwijl Gent vorig weekend in eigen huis verloor van STVV. Gelooft Leko nog steeds dat de top 5 zal meedingen naar de titel? “Tuurlijk wel! Kijk naar de kern van Gent, Anderlecht en Standard. Ze hebben veel kwaliteiten, ook op de bank. Ik was gisteren een grote fan van alle Belgische teams, want hun resultaten zijn belangrijk voor het Belgische voetbal, maar ben vandaag enkel bezig met Club Brugge en de volgende match.”

Related articles