Ivan Leko: “Een sterk collectief haalt het altijd”

De persconferentie voor Club – Kortrijk ging voornamelijk over de afwezigheid van Wesley Moraes. Leko hamerde op het belang van het collectief en pakt deze uitdaging met beide handen aan.

Leko over… de blessures

“We hebben 2 spelers die terugkeren uit blessure: Stefano Denswil en Saulo Decarli. Voor Brandon Mechele en Marvelous Nakamba komt de wedstrijd te vroeg, we hopen hen volgende week te recupereren.”

Leko over… de afwezigheid van Wesley

Ook Wesley zit niet in de selectie. “Wat gebeurde met Wesley was moeilijk voor hem. We hebben besloten om ons voor te bereiden op de wedstrijd zonder te calculeren op een eventuele beschikbaarheid. Het profiel van Wesley is moeilijk te vinden, dus we gaan ons sowieso moeten aanpassen, maar da’s ook een kans voor iemand anders om zich te tonen. Bij Club draait het om het collectief. Individuele kwaliteit heb je nodig om matchen te winnen, maar een sterk collectief haalt het altijd op de middellange termijn. We hebben de automatismen, het ritme, het draait er nu om een goed evenwicht in de ploeg te behouden. Het is een mooie uitdaging voor ons!”

Leko over… de mogelijke vervangers

Voor de Kroatische coach zijn er 3 mogelijke vervangers voor Wesley vooraan: Dennis, Schrijvers en Openda. “Dennis heeft kwaliteiten en een actie in de voeten, maar hij is ook heel jong en mist soms wat stabiliteit. Ik verwacht veel van hem, maar ook van de anderen. Ja, ook Openda maakt kans. Hij is een jeugdproduct, net zoals Brandon Baiye, die een positieve indruk maakte op training. Ik ben blij hem bij ons te hebben en reken dus ook op hem. We zullen vrijdag zien wie er zal spelen.”

Related articles