Ivan Leko: “Klaar om volle gas aan de eindsprint te beginnen”

Ivan Leko vond zijn team een sterke prestatie neerzetten, maar betreurde de late tegengoal.

Text: 

“Het is jammer van het resultaat”, aldus Leko. “Met uitzondering van het eerste kwartier zag ik nochtans een heel goed Club Brugge. Ondanks het slechte veld creëerden we veel kansen en dat tegen een sterk team dat vol vertrouwen en met veel lef en passie speelt. Bovendien gaven we ook weinig weg en dus is het jammer dat we naar huis gaan met slechts één punt. Anderzijds ben ik toch blij, want het is fysiek een enorm zware periode geweest, met telkens twee wedstrijden per week.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Blauw-Zwart leek af te stevenen op een driepunter, maar een owngoal van Clasie besliste daar uiteindelijk anders over. “Je weet dat er in de slotfase powervoetbal gespeeld zal worden, dus dan is het een kwestie van geluk. Het was een schot dat normaal gezien buiten zou gaan, maar het werd uiteindelijk een owngoal van Clasie. Het was zelfs geen open kans, dus dat is moeilijk om te accepteren. Voor mij is het echter vooral de vraag waarom we zoveel kansen misten.”

 

Club Brugge liet de voorbije weken al heel wat punten liggen, maar volgens Leko is er geen reden tot paniek. “Ik zag de voorbije week van ons drie heel goede wedstrijden, weliswaar met weinig punten en weinig rendement. Qua voetbal zijn we nochtans echt goed bezig. Ons voetbal is positief, want we creëren veel kansen en geven er weinig weg. Voor mij het belangrijkste dat er nu weer een rustigere periode aan komt. We waren immers het enige team in de top vier dat zoveel wedstrijden moest spelen. Naar mijn spelers toe dus chapeau dat we deze periode goed doorstaan hebben. Al is het uiteraard jammer dat we qua resultaat niet staan waar we wilden staan. We wilden immers absoluut de bekerfinale bereiken, terwijl we in de competitie eigenlijk drie of vier punten meer konden hebben. Drie maanden geleden hebben we misschien meer gekregen dan we verdienden, terwijl we nu wel punten laten liggen. Maar dat is voetbal. We zijn in elk geval klaar om nu volle gas aan de eindsprint te beginnen. Wie de grootste tegenstander van Club Brugge is? Met alle respect voor Charleroi, Anderlecht en Gent, maar onze grootste tegenstander zijn wijzelf. Wij zijn namelijk de beste ploeg. Dat blijkt niet alleen uit de cijfers, maar ook uit de kwaliteit van ons voetbal. En dat willen we de komende maanden ook opnieuw laten zien.” (SF)

Related articles