Ivan Leko: “Na rust alles of niets gespeeld”

Ivan Leko had enkele verrassingen in petto met zijn basiself, maar dat draaide goed uit. Blauw-Zwart speelde een uitstekende partij en boog in tien dolle minuten een 1-0 achterstand om in een 1-3 zege.

Text: 

“Ik ben enorm blij”, waren de eerste woorden van Leko. “Hier winnen op zo’n cruciaal moment in de Play-Offs doet enorm deugd. In de eerste helft waren we de betere ploeg en kregen we verschillende kansen, maar door een ongelukkige penalty kwamen we toch op achterstand. Na die 1-0 moet je mentaal heel sterk zijn om terug te komen. Bij de rust wisten we dat we alles of niets moesten spelen. We hebben dan alles voorin gegooid en met veel pressing en risico gespeeld. Als je dan drie keer kan scoren tegen een ploeg met een goede organisatie en spirit, dan is dat een heel verdiende overwinning. Voor mij persoonlijk was het belangrijk om een reactie te zien van de ploeg. En dat is ook gebeurd, dus chapeau voor mijn jongens.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Blauw-Zwart heeft zondag tegen Standard genoeg aan een punt om kampioen te spelen, maar Leko houdt beide voeten op de grond. “We hebben al veel punten voorsprong gehad en er is al vaak gezegd dat de titel al binnen was. In voetbal kan echter alles. Na de eerste speeldag in de Play-Offs dacht iedereen dat we al kampioen waren en na vorige week dachten vele mensen plots dat we maar derde zouden worden. Er volgen sowieso nog twee zware wedstrijden en er zijn nog zes punten te verdienen. Vanaf morgen werken we toe naar zondag en daar volgt dan de echte finale, waar we na tien maanden hard werk eindelijk de bekroning kunnen pakken. We spelen tegen een goede ploeg, maar we zullen niet met schrik naar Luik gaan. We gaan naar daar om te winnen, want als je je voorbereidt op een gelijkspel, dan verlies je.”

 

De Kroaat had ook nog lovende woorden voor Jelle Vossen. De aanvaller viel in op het uur en had met een assist en een goal een belangrijk aandeel in de zege van Blauw-Zwart. “Ik ben enorm blij voor Jelle Vossen. Hij is een superprof en een fantastische speler. Hij heeft de laatste weken weinig gespeeld, maar vandaag viel hij uitstekend in. Dat bewijst opnieuw dat we al tien maanden zestien of zeventien titularissen hebben.” (SF)

Related articles