Ivan Leko: “Na rust het Club Brugge gezien dat we willen zien”

Ondanks de midweekmatch tegen Dortmund vertoonde Blauw-Zwart geen tekenen van vermoeidheid. Integendeel zelfs. Club speelde erg autoritair en pakte een knappe 0-4 zege op het veld van AA Gent. Coach Ivan Leko was uiteraard erg tevreden.

Text: 

“Gent is altijd een heel moeilijke verplaatsing, dus als je hier met 0-4 kan winnen, dan kun je niet anders dan tevreden zijn. We hadden vooraf gezegd dat dit een belangrijke test was voor ons en we hebben die goed doorstaan. Aan de rust was ik nochtans niet tevreden. De eerste helft was gelijkopgaand, maar Gent had meer balbezit en de kwaliteit van ons voetbal was niet goed genoeg. Na de rust daarentegen zagen we het Club Brugge dat we willen zien: met personaliteit, kwaliteit en drie mooie doelpunten. De zege is verdiend, al zijn de cijfers op basis van de eerste helft misschien wel overdreven. Ik heb alleszins enorm genoten van de intensiteit in de tweede helft. Als je zo speelt, kun je immers altijd kansen creëren en scoren. Tijdens de tweede helft speelde iedereen in functie van de ploeg en dat is wat we willen zien.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Wesley Moraes ontpopte zich met een zuivere hattrick tot matchwinnaar. “Wesley is een belangrijke speler voor ons, maar we zeggen al langer dat hij efficiënter moet worden. Tijdens de laatste drie matchen zorgde hij niet voor een goal of assist, maar vandaag was hij meteen goed voor drie goals. Die grinta moet hij altijd tonen. Hij moet altijd tonen dat hij matchwinnaar wil zijn.”

 

Lang heeft Club Brugge niet tijd om te genieten van de ruime zege, want woensdag volgt al de bekerwedstrijd tegen Deinze. “We zullen morgen de analyse maken. We houden sowieso rekening met alle fysieke en mentale parameters. De Beker is voor ons superbelangrijk, dus we willen met onze sterkst mogelijke ploeg aantreden.” (SF)

Related articles