Ivan Leko: “Niet kijken naar concurrenten”

Accepteren en doorgaan, dat was het devies van Leko op de persconferentie woensdagmiddag. Zondag laat een wrange nasmaak, maar de focus moet liggen op de volgende match. ‘Bluvn Goan’!

Leko over… herstellen na zondag

De wedstrijd van zondag was uiteraard het eerste gespreksonderwerp van de middag, maar voor de Brugse coach is het onderwerp afgesloten. “Ik blik niet meer terug op zondag. We kijken vooruit, naar de match tegen Charleroi, want daar kunnen we zelf iets mee doen. Uiteraard heeft wat er gebeurd is ons groepsgevoel versterkt, het is normaal dat we nu willen reageren. Maar we gaan dat doen door te focussen op Club en onze volgende match, niet door te rekenen of te kijken naar wat onze concurrenten doen, da’s verspilde energie.”

Leko over… de voorbereiding voor Charleroi

Charleroi is de eerste van 2 moeilijke uitmatchen deze week. Leko blikt met vertrouwen vooruit: “De Play-Offs brengen altijd spanning en elke wedstrijd heeft z’n eigen verhaal en emotie. Na Genk waren we bijna kampioen en speelden we goed voetbal op bezoek bij een sterke tegenstander, nu zijn we opeens een drama. We gaan nu geen artikels ophangen in de kleedkamer, maar we gaan zeker proberen iets anders te doen in de voorbereiding. De trainingen zullen we benutten om met vertrouwen en grinta opnieuw op topniveau er te staan.”

Leko over… de blessures

“Het is het einde van het seizoen. In deze fase van de competitie spelen er al wat kwaaltjes op. We trainen pas om 16u, dus nu weet ik nog niet wie helemaal fit is. Zoals altijd gaan we op zoek naar de spelers die op alle vlakken écht klaar zijn om te spelen.”

Related articles