Ivan Leko: “Opnieuw te weinig killer instinct”

Ivan Leko zag zijn team opnieuw sterk spelen, maar net als vorige week ontbrak het Club aan efficiëntie. Voor de tweede week op rij resulteerde dat in een nipte 1-0 nederlaag.

Text: 

“Op basis van de kansen verdiende Anderlecht meer om te winnen”, aldus Leko. “We wilden het vaak te mooi doen en toonden opnieuw te weinig killer instinct. We speelden geen slechte wedstrijd, maar offensief waren we niet goed genoeg. Anderlecht daarentegen was scherper en slimmer. In Play-Off 1 is het niet een kwestie van mooi voetbal te brengen, maar wel van te winnen. In drie wedstrijden hebben we echter alleen een penalty gescoord en dat is niet voldoende. Voor ons is dit een pijnlijke nederlaag. We kwamen naar hier om te winnen, niet om op balbezit te spelen of om complimenten te krijgen. We wilden Anderlecht meer pijn doen, maar dat is niet gelukt en dus zijn we teleurgesteld.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Tien minuten voor tijd leek Diaby voor de gelijkmaker te zorgen, maar de videoref keurde het doelpunt af wegens buitenspel. “Als het buitenspel is, dan is het buitenspel. Dan maakt het niet uit of het één centimeter was of drie meter. Het is jammer voor ons, maar ik ben altijd al een voorstander geweest van de videoref. Bij de fout op Vanaken was het misschien ook penalty, maar als het een correcte beslissing was, dan leggen we ons daarbij neer.” (SF)

Related articles