Ivan Leko: “Standard is altijd favoriet thuis”

“Na een Champions League-match is de volgende wedstrijd altijd enorm belangrijk.” Ivan Leko weet dat het moeilijk wordt in Luik dit weekend en spreekt met respect over de rouches. Een terugblik op zijn persconferentie.

Leko over… blessures en selecties

Eerst het goede nieuws. Met Brandon Mechele en Arnaut Danjuma heeft Club er weer 2 A-internationals bij. “Ik ben niet verrast met de selectie van Brandon. Ik zie hem elke dag op training, hij was vorig seizoen al 1 van de beste verdedigers in België en ook de laatste 3 wedstrijden was hij goed. Hij verdient dit.” Kaveh Rezaei komt nog niet in aanmerking voor een selectie. “Hij heeft nog steeds last van zijn knie sinds de match tegen Lokeren, een spijtige zaak voor ons. Voor de rest kan iedereen zondag normaal fit zijn en zullen de besten spelen.”

Leko over… Standard

De rouches kennen een moeilijk seizoensbegin, maar wonnen afgelopen week wel tegen Oostende en in de Europa League. “Standard is altijd favoriet thuis, we weten wat ze kunnen. We zullen moeten tonen dat we mentaal sterk staan en fysiek ons kunnen klaarstomen na de Champions League. Dat zijn enorm belangrijke wedstrijden. Michel is dan weer één van de beste trainers in België over de laatste 10 jaar. Elke trainer heeft tijd nodig om zijn stempel te drukken, maar hij zal zeker resultaten halen in Luik.”

Leko over… het einde van een drukke periode

Club speelde de voorbije weken heel wat matchen op korte tijd. Met de laatste in zicht, gaat Leko niet aan het wisselen slaan. “De besten moeten spelen. Dat betekent zij die 100% fit zijn en mentaal klaar zijn. We moeten op onze top zijn, scherp trainen en focus houden om resultaten te halen. We kunnen na Madrid besluiten dat we een goede ploeg zijn, maar dat we in alle details perfect moeten zijn om op het niveau van Atlético te kunnen strijden. Da’s een les om mee te nemen en te groeien, iets dat we zondag al moeten nastreven.”

Related articles