Ivan Leko: “Teleurgesteld dat we de fans niet konden belonen”

Ivan Leko kreeg heel wat steun van de Clubfans, maar was erg teleurgesteld dat Blauw-Zwart de supporters geen zege kon schenken.

Text: 

“Proficiat aan Waasland-Beveren”, aldus Leko. “Ze kwamen naar hier met een goed plan. Ze speelden een goede wedstrijd en profiteerden van de mindere wedstrijd van ons. Tijdens het eerste kwartier waren we nochtans aanwezig en kregen we verschillende kansen, maar daarna ontbrak de scherpte en energie om het verschil te maken. Ook vorige maand speelden we na de interlandbreak niet goed tegen Lokeren. Blijkbaar hebben we na zo’n interlandbreak telkens moeite om direct terug in ons ritme te komen.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Leko was duidelijk erg ontgoocheld over het puntenverlies van Club. “Het was na de gebeurtenissen van vorige week extra pijnlijk om punten te verliezen. Daarom overheerst nu vooral teleurstelling en frustratie. De supporters stonden 95 minuten lang achter het team, maar we hebben hen helaas niet kunnen belonen. We moeten nu terug naar de basis en ons afvragen wat het voetbal is van Club Brugge. Ik heb het gevoel dat de spirit momenteel niet op het niveau is van de machine die we gedurende lange tijd waren. Mentaliteit en karakter zijn erg belangrijke factoren, meer nog dan technische kwaliteiten. Tegen Atlético en in Luik tegen Standard verliezen kan gebeuren, maar vandaag was duidelijk dat Club iets miste. Vanaf morgen moeten we opnieuw met de borst vooruit en zo snel mogelijk oplossingen proberen te vinden.”

 

De Kroaat gaf ook toelichting bij de blessures van Jelle Vossen en Arnaut Danjuma. “De knie van Jelle is geraakt, dus het is nu afwachten hoe erg het is. Danjuma had na de voorbije interlands last aan de enkel. Er was vooraf al twijfel of hij zou kunnen spelen, maar hij geraakte uiteindelijk toch speelklaar. Tijdens de eerste helft kreeg hij opnieuw last, waardoor hij na de rust niet meer verder kon.”

 

De Clubcoach kwam ook nog terug op de gebeurtenissen van vorige week. “Ik geef als persoon altijd alles, maar vorige week waren erg moeilijke momenten voor mij. Ik wil nu vooral een welgemeende dank u zeggen aan de supporters die mij steunden. Het is echter enorm jammer dat we hen niets konden teruggeven.” (SF)

Related articles