Ivan Leko: “Twee punten verloren”

Ivan Leko was blij met de prestatie van zijn team, maar tegelijkertijd erg ontgoocheld dat Club in extremis nog twee punten verloor.

Text: 

“We speelden een goede wedstrijd tegen een moeilijke tegenstander op een moeilijk veld”, aldus de Kroaat. “Het was een match met hoge intensiteit en een goede spirit, tussen twee totaal verschillende manieren van voetballen. Wij hadden vanaf de eerste minuut controle. We wisten dat we hun counters moesten voorkomen en geen stilstaande fases weggeven. We probeerden zelf de vrije man te vinden, wat niet makkelijk is tegen hun manier van voetballen. Wees maar zeker dat Antwerp dit seizoen een belangrijke rol zal spelen in de Jupiler Pro League. We wisten dat we hier geen tien kansen zouden creëren, maar ook Antwerp kon tegen ons niets creëren. Na de 0-1 konden ze nog drie dagen voetballen om te proberen scoren, maar jammer genoeg viel dan toch nog de gelijkmaker. Antwerp kan in elk geval meer tevreden zijn dan wij. Ik heb het gevoel dat wij twee punten verloren hebben.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Bij het tegendoelpunt leek doelman Karlo Letica niet vrijuit te gaan. “Ik spreek niet graag over dit thema. Met onze organisatie konden we nooit een doelpunt tegenkrijgen, maar jammer genoeg kost één enkele fout ons twee punten. We mogen hem nu echter niet doodmaken, want hij heeft een grote toekomst voor zich. Door dit puntenverlies zijn we de leidersplaats kwijt, maar het is amper 19 augustus, dus op dit moment telt het klassement niet. Iedereen is teleurgesteld omdat we twee punten verloren hebben, maar vanaf morgen beginnen we de voorbereiding om zondag de wedstrijd tegen Anderlecht te winnen.” (SF)

Related articles