Ivan Leko: “Vervangers Nakamba deden het niet slecht”

Vorig seizoen leed Club zijn eerste nederlaag in de competitie op Moeskroen, iets wat coach Ivan Leko dit seizoen wil vermijden. De Brugse T1 praat over de geblesseerden, de huidige opties in de kern en wat hij al kon zijn bij de andere ploegen in België.

Leko over… de geblesseerden

Deze week waren enkele geblesseerden terug op het veld te zien. “Voor Brandon (Mechele) en Marvelous (Nakamba) wordt het moeilijk, Stefano (Denswil) hopen we wedstrijdfit te krijgen. Vooral ‘Naka’ was lang uit. Hij traint nu mee, maar heeft bijna 3 maanden geen groepstraining meer gedaan. We zijn blij dat hij zijn kwaliteit, energie en positivisme weer brengt, maar we moeten hem tijd geven om helemaal klaar te zijn. Zijn verlies hebben we proberen opvangen met totaal andere profielen, die het niet slecht gedaan hebben. Rits stond er de laatste 2 matchen en deed het goed, maar we weten dat hij geen typische defensieve middenvelder is. Het kan dat er op die positie nog iemand komt.”

Leko over… de nederlaag vorig seizoen in Moeskroen

Club begon vorig seizoen als een pletwals aan de competitie, maar ging kopje onder op Le Canonnier. “Een pijnlijke ervaring. Het is daar nooit makkelijk, dat weten we. We hebben ons goed voorbereid, hoewel het na 1 match moeilijk is te zeggen wat hun kwaliteiten zijn, maar we moeten naar onszelf kijken en zorgen dat we klaar zijn om 3 punten in huis te halen.”

Leko over… de vertrekkers

“Het is moeilijk om iets te zeggen over jongens die misschien nog vertrekken. Mijn doel is met de jongens die op training zijn ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd. We zien die jongens wel nog, ze zijn hier dagelijks en trainen individueel. We doen alles om hen te helpen op conditioneel vlak, maar ja… in voetbal weet je nooit. Het is nog lang tot het einde van de transferperiode, wat vervelend is. Hopelijk moeten we volgend jaar niet dezelfde vragen stellen in het begin van het seizoen.”

Leko over… de concurrentie

“Het is te vroeg om al conclusies te trekken over de tegenstand, maar alle teams hebben goede transfers gezien, hebben kwaliteit, motivatie en grinta. Ik verwacht daardoor een interessante competitie én daarbovenop enkele verrassingen.”

Related articles