Ivan Leko: “We hebben met een groot hart gespeeld”

Ivan Leko zag zijn spelers vechten als leeuwen, maar dat volstond niet om de 4-1 nederlaag van vorige week ongedaan te maken.

Text: 

“Ik zit met een dubbel gevoel”, aldus Leko. “Ik ben eerst en vooral ontgoocheld door het resultaat, al wisten we vooraf dat het moeilijk zou worden. Anderzijds heb ik wel een goed Club Brugge gezien. We hebben drie keer gescoord en hebben nog vijf of zes grote kansen gecreëerd. We hebben met passie en een groot hart gespeeld. Chapeau ook voor alle fans die op een donderdagavond naar hier kwamen, vol geloof dat we dit nog konden rechtzetten. De wedstrijd werd echter beslist door enkele kleine details. Als we vroeger konden scoren, zat er misschien meer in.”

Ivan Leko
Ivan Leko

De Brugse coach betreurde de uitschakeling, maar kijkt al volop vooruit. “We hebben een goede bekercampagne gespeeld, maar het is uiteraard jammer dat we niet naar de finale gaan. Deze ploeg heeft nochtans alles om finales te spelen en prijzen te pakken. Jammer ook dat we na nieuwjaar zo’n drukke kalender hadden, want dat heeft ook een rol gespeeld. Dit is een klap voor ons, maar ik wens Standard het beste in de finale. We zullen nu de komende twee dagen de match tegen Waasland-Beveren voorbereiden en ook daar weer alles geven.”

 

Leko liet tegen Standard Kenneth Vermeer debuteren. “Mijn gevoel zegt me dat Kenneth goed speelde. We stelden intussen al vijf doelmannen op in zeven of acht maanden. Dat gebeurt uiteraard niet elk jaar in het voetbal. We proberen nu Kenneth het vertrouwen te geven. Maar we mogen niet alleen naar de doelmannen kijken. We winnen immers samen en verliezen ook samen.” (SF)

Related articles