Ivan Leko: “Wie zondag het meeste over zijn grenzen kan gaan, wint”

Daags na de winst tegen Charleroi barstte de perszaal uit zijn voegen voor de persconferentie van Ivan Leko. De reden? Club kan kampioen worden zondag. Maar daar wil Leko nog niet aan denken.

Leko over… het gevoel na de winst

“Sowieso slaap ik niet veel na een wedstrijd, de adrenaline giert nog door mijn lichaam. Het was een mentaal heel belangrijke zege voor ons, met druk naar voren, grinta en een Jelle Vossen die één van de matchwinnaars was. Het was misschien niet de mooiste, maar wel de beste prestatie van Club in de laatste weken. Iedereen was heel gelukkig, maar een kwartier na de match lag de focus al op zondag.”

Leko over… een mogelijke titel

Club heeft zondag aan een punt genoeg om zijn vijftiende titel in huis te halen. “Maar we denken niet aan de titel. Al maanden staan we 10 punten en meer voor op onze achtervolgers en sprak iedereen over de titel, maar wij spreken enkel over de wedstrijd tot er zekerheid is. Het is wel de eerste keer dat we mathematisch kampioen kunnen worden, maar daarvoor moeten we eerst voorbij Standard, misschien wel de moeilijkst mogelijke verplaatsing op dit moment.”

Leko over… de korte voorbereiding op Standard – Club

Er zitten maar 2 dagen tussen de verplaatsing naar Charleroi en die naar Standard. “Da’s misschien fysiek iets moeilijker voor beide teams, maar goed, we kennen elkaar al zeer goed. Het zal zondag gaan om grinta en over je grenzen gaan. Wie dat het meeste doet, gaat met een resultaat naar huis.” Wie klaar zal zijn zondag, valt nog te bezien. “Voor Diaby en Limbombe is het wachten op de laatste training. Vanaken? Hij is één van de 3 beste spelers van mijn ploeg dit jaar, maar ook de beste spelers kunnen slechte momenten hebben. Ik verwacht dat zij er staan op de grote momenten en zondag is zo’n moment. Alleszins heb ik 14 à 15 spelers die zondag klaar zijn om er vol voor te gaan!”

Related articles