Ivan Leko: “Zulte Waregem is vooral thuis heel gevaarlijk”

De Champions League moet wachten. Vrijdagavond speelt Club op bezoek bij Zulte Waregem, waar het altijd lastig voetballen is. Ivan Leko is op zijn hoede, maar is wel tevreden over de kern waarmee Club vanaf 1 september kan werken om zijn doelstellingen te halen.

Leko over… de verplaatsing naar de Gaverbeek

Met Jelle Vossen en Krépin Diatta heeft coach Ivan Leko twee geblesseerden die terugkeerden op training deze week. “We hopen dat ze beschikbaar zijn en zouden ze graag meenemen. Zulte Waregem zal geen makkelijke verplaatsing zijn. Ja, vorig jaar speelden we ginds 2 goeie matchen in de competitie en de beker, maar het was er altijd lastig. Het Essevee van Francky Dury is – vooral thuis – een heel gevaarlijke ploeg. Ze blijven eigen aan hun filosofie en spelen aanvallend, zonder rekening te houden met de tegenstander. We zullen 90 minuten lang top moeten zijn om ginds te kunnen winnen.”

Leko over… de kern

Met Kaveh Rezaei en Sofyan Amrabat deed Club vorige week nog 2 inkomende transfers. Enkel uitgaand verwacht Leko nog transfers. “Qua samenstelling van de kern ben ik echt tevreden. We zullen de komende weken en maanden hard werken om met deze groep progressie te maken, want we hebben ambities in de 3 competities. Ik geloof echter wel dat we op dit moment zowel kwantitatief als kwalitatief gewapend zijn om elke strijd aan te gaan.”

Leko over… de Champions League

Vanavond weet Club tegen wie het zal spelen dit najaar op het Kampioenenbal. Een voorkeur heeft Leko niet echt. “Er zijn geen haalbare kaarten in de Champions League. Alles wat komt, is goed. Na de loting vanavond volgt eerst de belangrijke match tegen Zulte Waregem, daarna beginnen we ons voor te bereiden op de 3 tegenstanders. We gaan Europa niet in om een sympathieke ploeg te zijn. We hebben ambitie en willen resultaten halen. Als Getafe, Watford of Chievo kan winnen van Real, City of Juve, dan moeten wij ook ambitie hebben.”

Related articles