Ivan Leko: ”Te nonchalant in het slotkwartier”

Ivan Leko zag zijn team net als vorige week tegen Anderlecht een uitstekende prestatie neerzetten. Dat resulteerde in een knappe 2-5 overwinning, waardoor Club Brugge met een knappe 16 op 18 de interlandbreak induikt.

Text: 

“Het was een goede wedstrijd van Club”, was Leko trots op zijn team. “We begonnen goed. De intensiteit was direct aanwezig, we scoorden een vroege goal en hadden direct controle. Qua focus, stabiliteit en concentratie ging het heel goed. Het was de bedoeling om de hele match met honderd procent focus en concentratie te spelen, maar jammer genoeg is dat niet gelukt. Daarom houd ik eigenlijk een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. Enerzijds heel blij omdat we een verdiende overwinning pakken tegen een sterke ploeg, maar anderzijds ook ontgoocheld omdat we iets te nonchalant speelden tijdens het laatste kwartier. Zulte Waregem scoorde twee keer en kon misschien nog twee keer scoren.”

Ivan Leko
Ivan Leko

De Kroatische coach is in elk geval erg tevreden over de Brugse competitiestart. “Na de eerste zes wedstrijden en de Supercup kunnen we niet anders dan tevreden zijn. We pakten 16 op 18 en wonnen ook de Supercup, dus qua resultaat kunnen we moeilijk beter te doen. Qua kwaliteit in ons voetbal is er echter zeker nog ruimte voor progressie. Iedereen is opgelucht dat de transferperiode voorbij is, waardoor we vanaf nu echt over voetbal kunnen praten. Nu begint het echte werk. We zullen hard werken om nog beter te worden. Of ik tijdens de komende drukke weken zal roteren? We zullen zeker twintig spelers gebruiken, maar gewoon roteren om te roteren en spelers tevreden te houden, ben ik niet van plan. Wel om spelers te laten herstellen als ze fysiek vermoeid zijn.” (SF)

Related articles