Kenneth Vermeer: “Na de rust was de wil om te winnen veel groter”

Kenneth Vermeer kroonde zich met enkele cruciale reddingen tot man van de match. De Nederlander pakte onder meer pogingen van Teixeira, Vetokele, Akpom en Bezus, en zorgde zo voor de eerste clean sheet in tien wedstrijden.

Text: 

“Ik probeer gewoon mijn best te doen”, reageerde de doelman bescheiden. “Ik wil belangrijk zijn voor het team en dat is vandaag gelukt. Als team moeten we gewoon voor dat ene doel gaan en dat is kampioen worden. Ik weet wat ik kan en als ploeg weten we ook wat we kunnen. Tijdens de eerste helft was onze prestatie echter Club Brugge onwaardig, maar na de rust hebben we het recht gezet. Al hebben we ook wel geluk gehad. Tijdens de eerste helft ging Akpom neer, ook al raakte ik de bal als eerste. Maar je weet maar nooit dat de scheidsrechter de bal op de stip legt. Gelukkig gebeurde dat niet.“

Kenneth Vermeer
Kenneth Vermeer

Blauw-Zwart begint dus aan Play-Off 1 met een voorsprong van zes punten. “Of dat genoeg is? Dat is moeilijk om in te schatten. Zes punten kan veel zijn, maar tegelijkertijd ook niet. Als je ziet hoe we voor de rust speelden, dan weet je dat dit in Play-Off 1 genadeloos wordt afgestraft. Na de pauze was de wil om te winnen veel groter. Dat moeten we ook in de Play-Offs tonen.” (SF)

Related articles