Kenneth Vermeer: "Dit is echt zuur"

Kenneth Vermeer begon aarzelend aan de wedstrijd op de Freethiel maar herpakte zich wonderwel. De Nederlander stopte net voor de rust zelfs een strafschop van Thelin.

Text: 

"Als je zo laat die gelijkmaker nog te slikken krijgt, dan is dat gewoon zuur. We hadden nochtans meerdere kansen om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Ik zag de bal naast gaan en plots zag ik Clasie naar de bal toe bewegen. Dit is gewoon een natuurlijke reactie. Hij probeert gewoon die bal te ontzetten en dat kun je hem moeilijk kwalijk nemen. De wedstrijd moest gewoon daarvoor al ruim beslist geweest zijn. Het is vandaag gewoon als team niet voldoende geweest. We hebben keihard geknokt om die 0-1 voorsprong over de streep te trekken, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.”

Kenneth Vermeer in gesprek met Refaelov
Kenneth Vermeer in gesprek met Refaelov

De Nederlander kwam ook nog eens terug op zijn gestopte strafschop. “Door die strafschop te stoppen, probeer ik gewoon mijn steentje bij te dragen aan het team. Ik heb in het verleden wel al een paar strafschoppen gestopt, maar het is geen specialiteit. Voor mij persoonlijk was die gestopte strafschop niet zo belangrijk, maar wel voor het team. Het is natuurlijk leuk maar geef mij maar een winstpartij. Ik hoefde me aan niemand te bewijzen na afgelopen donderdag. Wanneer ik in de ploeg sta, wil ik gewoon goed presteren en mijn stinkende best doen. Het is uiteindelijk de coach die de beslissing neemt wie er speelt. Ik voel me gewoon goed en ben goed opgevangen door de groep en de club. Het wordt gewoon tijd dat we weer eens gaan aanknopen met de overwinning." (MDK)

Related articles