Leko: “Club is geen favoriet”

Daags voor de wedstrijd tegen Monaco spraken Stefano Denswil en Ivan Leko de pers toe. Beiden waren zich bewust van de situatie waar de Monegasken zich in bevinden, maar toonden respect voor de ploeg die anderhalf jaar geleden nog in de halve finale van de Champions League stond.

Text: 

Voor Stefano Denswil is woensdag een kans om de voorbije goede prestaties in de Champions League nu ook om te zetten in resultaten. “Ja, we kunnen een stap zetten naar puntenwinst en misschien zelfs een Europese winter. We gaan er elke wedstrijd voor en konden, ondanks de nederlagen telkens met opgeheven hoofd het veld afstappen. Twee jaar geleden was het spel niet goed, maar je ziet dat we nu een stap hebben gezet als ploeg.” Club treft wel een Monaco in crisis, is Denswil daarvan bewust? “Je leest natuurlijk wel dat ze afgelopen weekend verloren hebben en we doen ons huiswerk.”

 

Ook in Brugge draait het de laatste matchen niet altijd zo vlot, met een nederlaag tegen Standard en een draw tegen Waasland-Beveren. “Inderdaad, maar we gaan met vertrouwen naar de wedstrijd tegen Monaco. De resultaten waren minder en het spel loopt wat minder vlot, maar in de Champions League hebben we telkens laten zien waar we voor staan. Iedereen heeft vertrouwen in elkaar en in het wedstrijdplan.”

Telkens met opgeheven hoofd het veld af
Telkens met opgeheven hoofd het veld af
Leko: “Club is geen favoriet”
Leko: “Club is geen favoriet”
Text: 

Coach Ivan Leko blikt ook vooruit op de wedstrijd van woensdag, maar krijg uiteraard ook wat Franse vragen over de situatie van vorige week. “Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden, maar het was een speciale dag. Sinds ik hier ben geef ik steeds alles voor deze Club, die mijn familie is. Ik wil nu nog meer doen om iedereen te bedanken voor de steun die ik gekregen heb, hopelijk kan ik dat morgen al doen.” Over de tegenstander sprak Leko met heel wat respect. “Ik vind niet dat wij de favoriet genoemd kunnen worden. Monaco is een ploeg met individuele kwaliteiten en een nieuwe coach, die op Europees vlak beter is dan Club. Ze hebben een mindere periode nu, ok. Langs onze kant hebben we 2 goeie wedstrijden in de Champions League gespeeld en geloof ik in mijn ploeg. Zo zullen we morgen spelen: met respect voor de tegenstander en vertrouwen in ons eigen kunnen.”

 

Die nieuwe coach bij Monaco is Thierry Henry, die een andere tactiek introduceerde. Niet makkelijk, zegt Leko. “Het Monaco van Jardim is anders dan dat van Henry. We hebben de match van dit weekend goed geanalyseerd en zullen zien hoe ze zich morgen presenteren. Hoe zij spelen, is belangrijk, maar de basis van ons succes is onze prestatie, onze manier van voetballen.”

Related articles