Michel Preud’homme blikt vooruit naar #WesClu

Deze middag gaf coach Michel Preud’homme op de wekelijkse persconferentie zijn kijk op de afgelopen trainingsweek. Onder andere een blessure-update en een vooruitblik naar Westerlo – Club Brugge waren de belangrijkste gespreksonderwerpen.

Michel over… de blessures

De coach kwam met heuglijk nieuws over van Rhijn. “Ricardo hervatte deze week opnieuw de groepstrainingen na zijn enkelblessure. Een selectie voor de wedstrijd van morgenavond in Westerlo komt echter nog te vroeg.” Naast de terugkerende van Rhijn werd vandaag nog een nieuw gezicht verwelkomd op het veld: “Pina trainde vandaag voor het eerst terug mee. We wachten af hoe hij de training verteert.”

Daarnaast revalideren ook Limbombe en Poulaîn nog verder. “Limbombe onderging een operatie. We behandelen hem op dezelfde manier zoals we gedaan hebben bij Refaelov. We hopen om hem tegen het midden van de Play-Offs opnieuw op het veld te krijgen. Verder nemen we met Benoît Poulain geen enkel risico. We drijven zijn individuele trainingsschema op wanneer het kan.”

Michel over… het fanatisme op training

De Brugse trainer kwam ook nog even terug op het verlies van vorige week op Lokeren. “Ondanks het verlies heb ik mij niet kwaad gemaakt. Ik heb mijn spelers gewoon gewezen op bepaalde zaken die beter kunnen. Bovendien zag ik deze week zowel op als naast het veld veel fanatisme, iets waar ik op hamerde.”

Michel over… de match op Westerlo

“Westerlo is een compact team dat zeker thuis alles zal geven. We zullen sterk moeten zijn om dat hecht blok te ontwrichten. Voetbal staat gelijk aan strijd en wij zullen een complete prestatie moeten neerzetten. Dat is tenslotte ook het lot van een kampioen en een ploeg die aan de leiding staat.”

Michel over… de prestaties van Thomas Meunier

Ook de knappe prestaties van Thomas Meunier bij Paris Saint-Germain zijn Preud’homme niet ontgaan. Deze week nog won hij met PSG in de Champions League met 4-0 van FC Barcelona. “Het verbaast mij niet dat Thomas op zo’n hoog niveau acteert. We kennen zijn potentieel. Naast het feit dat hij zijn talent nu verder kan ontplooien bij een Europese topclub, zie je dat hij mentaal ook meer vertrouwen heeft gekregen, dat de twijfels weg zijn. Er zitten meer patronen in zijn spel en dat maakt hem een completere speler.”

Related articles