Oefencentrum Westkapelle wordt Belfius Basecamp!

Club verhuist volgend seizoen naar het Belfius Basecamp, een nieuwe thuis voor de sportieve en dagelijkse werking van Blauw-Zwart. De naam en het logo van het nieuwe oefencentrum werd in aanwezigheid van pers, partners en lokale politici onthuld op de bouwsite in Westkapelle.

Dat Club Brugge naar Westkapelle ging verhuizen, stond al even vast. Met een mooie animatiefilm werd het oefencentrum op de site Molenhoek aan de wereld bekend gemaakt. Een indoor sporthal, ruimte voor de A-kern, beloften en contractspelers, slaapkamers, een revalidatiebad, restaurant en nog heel wat meer, Club bouwt duidelijk aan een nieuwe uitvalsbasis. Samen met partner Belfius wordt die uitvalsbasis nu een echte thuis, het Belfius Basecamp.

 

Voorzitter Bart Verhaeghe was enorm verheugd om zo veel mensen te mogen verwelkomen in Westkapelle. “Het is van 1973 geleden dat Club een nieuwe bouwwerf mocht afwerken. 45 jaar later – veel te lang – kunnen we eindelijk naar een nieuw gebouw. En daarvoor moet ik heel wat mensen bedanken: in het eerste geval Burgemeester Lippens, maar ook de schepenen en ambtenaren die enorm constructief meewerkten aan ons plan. We hebben dit, dankzij de professionaliteit van alle partijen, in drie jaar kunnen verwezenlijken, da’s ongelofelijk. Ik ben heel blij dat we onze A-kern, beloften, U18, maar ook de hele omkadering van Club Brugge volgend jaar naar hier kunnen verhuizen. We hebben enorm veel goede medewerkers rondlopen bij Club, dit zal iedereen een grote boost geven.”

 

Ook de Burgemeester van Knokke-Heist, Graaf Leopold Lippens, was verheugd over de samenwerking met Club Brugge. “Toen we voor het eerst met Bart Verhaeghe aan tafel gingen, heeft hij zijn plannen uit de doeken gegaan. We gingen quasi direct akkoord, er was nergens een kink in de kabel. Dat komt omdat Bart Verhaeghe als voorzitter van Club Brugge dynamisch is, een entrepeneur die vooruit wil. Wij zijn als gemeente hetzelfde.”

 

Belfius had ook niet veel bedenktijd nodig om haar naam te koppelen aan het nieuwe oefencentrum. Pieter Falepin van Belfius: “Club is een topclub dankzij de visie van Bart en Vincent. Met het Belfius Basecamp komt er een nieuwe omkadering om het aanwezige talent nog beter te ondersteunen. We bouwen dus met Belfius vol enthousiasme mee aan een professionele en sportieve omkadering waar dat talent zich ten volle kan ontplooien.

 

De werken aan het Belfius Basecamp verlopen volgens schema. Club hoopt de voorbereiding voor het seizoen 2019-2020 aan te vatten in het nieuwe oefencomplex.