Persconferentie Georges Leekens

Aan de vooravond van de eerste competitiematch tegen Waasland-Beveren sprak trainer Georges Leekens de pers toe tijdens  de traditionele persconferentie. Met de focus op Waasland-Beveren en een Europese verplaatsing naar Kopenhagen in het verschiet.

“Ik ben blij dat de competitie start” steekt Leekens van wal. “De voorbereiding verliep niet altijd even vlot. Het was een zeer drukke voorbereiding met enkele spijtige blessures. Vooral nieuwe spelers werden getroffen. Tchité, Jørgensen, Trickovski,.. maar ook Niki Zimling kwam niet volledig fit terug uit vakantie na zijn EK.”

“Blessures heb je natuurlijk in elke voorbereiding, maar het is bijzonder jammer dat het onze nieuwe spelers zijn die getroffen werden."

Of er met het oog op de trip naar Kopenhagen anders getraind werd? “De focus ligt nu volledig op Waasland-Beveren. Ploegen die net gepromoveerd zijn zitten nog in een positieve spiraal. Het is soms beter om zo’n ploegen pas na 4 maanden op bezoek te krijgen. Reden te meer om deze wedstrijd dus zeer serieus aan te vatten. In de voorbereiding hebben we een aantal goeie prestaties geleverd, maar ook een aantal mindere. De nederlaag tegen Getafe mogen we op dat vlak dus niet gaan overschatten, maar we moeten er vooral uit leren.”

“De omstandigheden om de match tegen Waasland-Beveren aan te vatten zijn ook niet ideaal. Naast de geblesseerde spelers, slepen we van vorig seizoen ook nog de schorsing van Hoefkens en Blondel mee. Ik reken dus op andere spelers om hun rol als leider op te nemen.”

“Na de voorbereiding merk ik wel dat de spelers mee zijn in het verhaal. Je ziet dat aan de kleine dingen. Zo is de kleedkamer altijd proper achtergelaten als ik naar huis ga. Dat heeft op zich niets met voetbal te maken, maar het toont wel de eendracht en teamgeest aan. Iedereen respecteert de regels, er heerst een goeie sfeer en er is aandacht voor de details.”

Een match is zoals een examen. Je studeert hard, maar het examen blijft altijd een vraagteken.

Georges Leekens

Titelkandidaat?

Club wordt door andere ploegen vaak bekeken als een te duchten titelkandidaat. Leeft dit gevoel ook zo binnen de Club? “Als die andere ploegen de druk bij ons willen leggen, is dat hun goed recht. Maar wij zullen hier niet intrappen. We willen top zijn, maar zijn het nog niet. Maar we zullen natuurlijk onze uiterste best doen. We hebben de laatste jaren geen grote prijzen meer gewonnen, we zitten in een fase van verandering, van professionele omkadering,.. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we geen ambitie hebben. We willen wel degelijk resultaten halen.”

“De spelers hebben hard gewerkt. Maar waar je uitkomt weet je nooit. Het is zoals studeren voor je examens. Je kan nog zo goed gestudeerd hebben, het examen is altijd een vraagteken. Deze eerste wedstrijd is een examen en we zullen het zo goed mogelijk proberen aan te pakken.”

Related articles