Reacties loting Champions League

Na de loting gaven voorzitter Bart Verhaeghe – vanuit Monaco – en coach Ivan Leko – in Brugge – hun visie op de groep van Blauw-Zwart.

Bart Verhaeghe: “We gaan Club Brugge duur verkopen”

Voorzitter Bart Verhaeghe was opgetogen met de loting voor de UEFA Champions League.
“Ik vind het een hele mooie loting! Als je kan spelen tegen de winnaar van de Supercup, die nog geen 2 weken geleden Real Madrid verslagen heeft, met een geweldig mooi stadion en met Griezmann in de aanvalslinie. Dat spreekt tot de verbeelding. Met Borussia Dortmund hebben we zo’n geschiedenis, dus dat spreekt ook tot de verbeelding en Monaco is eigenlijk de buur. Dus dan gaan we minstens  4 derby’s spelen dit jaar”, gaf onze voorzitter al lachend mee.

 

De voorzitter vergelijkt liever niet met de campagne van 2 jaar terug. “We zullen wel zien en ik ga daar geen cijfers op plakken. We gaan ons uiterste best doen om ons mannetje te staan en een waardige kampioen van België te zijn. We zijn iets sterker geworden en hebben meer maturiteit, dus ik denk dat de spelers supergemotiveerd zullen zijn. Ze mogen zich in 3 grote voetballanden (Spanje, Frankrijk en Duitsland) laten zien en heel de wereld zal het van daar wel oppikken. We gaan Club Brugge bijgevolg duur verkopen.”

Ivan Leko: “Er alles aan doen om resultaat te halen”

Coach Ivan Leko vindt het eveneens een mooie loting en gelooft in de sterkte van Club.
“Mijn eerste gevoel is dat we een resultaat kunnen halen. Dat is zeker geen must, maar we willen er echt alles aan doen om het imago van Club Brugge in Europa te verdedigen. In Brugge, in België kunnen wij ook goed voetballen.” De coach gelooft dus zeker in de kansen van Club. “In voetbal kan alles. Atletico en Borussia zijn natuurlijk de topfavorieten in onze groep, maar wij zullen er alles aan doen om een resultaat te halen.”

Related articles