Reacties na Zulte Waregem – Club Brugge

Na de zege op Zulte Waregem sprokkelden we reacties van Jelle Vossen, Hans Vanaken, Jordi Vanlerberghe en coach Ivan Leko.

Jelle VOSSEN: "Dit zijn drie gouden punten"

Text: 

Jelle Vossen pakte voor de tweede week op rij vanop de stip zijn doelpunt mee. Deze keer na voorafgaand handspel van Timothy Derijck. "We hebben vandaag gespeeld tegen een goed Zulte Waregem. Ze haalden ook niets voor niets voor deze wedstrijd het maximum van de punten. We wisten dat het hier een moeilijke wedstrijd zou worden. Maar als je hier kan vertrekken met de drie punten op zak, dan is dat een geweldige opsteker. Zulte Waregem kon zeker aanspraak maken op meer, want het is een paar keer zeer warm geweest voor ons doel. Ik geef toe dat we vandaag efficiënter zijn geweest dan de thuisploeg, maar ik ga er zeker niet over klagen. Want dit zijn drie gouden punten voor ons. We starten met een negen op negen en daar zijn we heel tevreden mee. Het kan en moet natuurlijk altijd beter, daar zijn we ons zeker van bewust. Maar ik heb het vorige week ook al gezegd: we zijn aan een nieuw project bezig en dan helpt dit resultaat om verder te bouwen. De mindere punten zullen wel snel verbeteren, daar ben ik persoonlijk van overtuigd. Iedereen wil natuurlijk mooi en aantrekkelijk voetbal zien maar we zijn zeker niet slecht bezig en moeten op deze manier blijven verder werken.” (MDK)

Reacties na Zulte Waregem – Club Brugge
Jelle Vossen

Hans VANAKEN: "Initiatief te veel uit handen gegeven"

Text: 

Hans Vanaken kon tevreden terugblikken na zijn eerste basisplaats in de Jupiler Pro League. De Limburger zorgde voor de nodige rust aan de bal en was zeer nauw betrokken bij het openingsdoelpunt na een millimeterpass op Limbombe. "De eerste helft was van onze kant zeker oké. We lieten ze een beetje komen omdat ze vrij aanvallend spelen, terwijl wij via de omschakeling de ruimte probeerden te benutten die ze lieten. Voor de 0-1 kwamen we wel twee keer goed weg. In de tweede helft probeerden we hetzelfde te doen, maar toen werd het iets moeilijker voor ons. Gelukkig kregen we die terechte strafschop. Daarna gaven we het wat te veel uit handen en deden we veel te weinig in de omschakeling. We hebben het een beetje nagelaten om op de counter zelf de 1-3 te maken, waardoor het uiteindelijk bibberen bleef tot het einde. Maar we hebben ook niet zoveel kansen weggegeven. Negen op negen na drie matchen kan niet beter, zeker als je een moeilijke verplaatsing naar Zulte Waregem al achter de rug hebt. Het kan natuurlijk allemaal nog beter, maar daar werken we samen naartoe.”

De Limburger kwam ook nog eens terug op zijn eerste basisplaats. “Het is natuurlijk fijn om terug in de basis te staan. Als je dan nog de drie punten kunt meepakken, dan kunnen we persoonlijk en als team niet anders dan tevreden zijn. Vandaag hadden we omgeschakeld naar een ander systeem met mij meer vanop de linksmidden. Dat is mijn tweede beste positie na de nummer tien in een 4-3-3 systeem. Ik vind dat het vandaag aardig gelukt is voor mij. Een voetballer wil natuurlijk altijd spelen en er altijd bij zijn. Als dat niet het geval is, dan is het gewoon keihard werken op training en tonen aan de trainer dat je erbij hoort. De laatste weken heb ik goed getraind en dit is misschien mijn beloning die ik krijg van de coach." (MDK)

Reacties na Zulte Waregem – Club Brugge
Hans Vanaken

Jordi VANLERGBERGHE: “Blij met mijn debuut”

Text: 

Een kwartier voor tijd maakte Jordi Vanlerberghe zijn officiële debuut bij Blauw-Zwart. Hij kwam de moegestreden Jelle Vossen vervangen. “Ik wist dat de overstap van Mechelen naar Club Brugge de nodige aanpassing zou vergen. Het is natuurlijk niet altijd leuk als je ernaast valt, maar dat is de keuze van de trainer. Maar ik ben wel blij dat ik vandaag mijn debuut heb kunnen maken. Het is voor mij wel een moeilijke periode geweest. Het is de eerste keer dat dit gebeurt in mijn jonge carrière. Bij Mechelen zat ik altijd bij de kern en dat was de voorbije matchen hier niet altijd het geval. Ik ben blij dat ik het vertrouwen heb gekregen van de trainer in toch wel een belangrijke match. Mijn doelstelling is gewoon keihard blijven werken op training en laten zien dat ik er iedere week bij hoor. Het was een match waar vooral veel gelopen en gewerkt moest worden. Het was knokken op het veld. Ik had misschien iets meer de bal kunnen bijhouden maar ik ben zeker niet ontevreden. Al bij al een geslaagd debuut met de nodige drie punten, dat geeft toch altijd iets meer glans. Ik ben zelf nooit naar de coach gegaan, maar de trainer heeft wel veel met mij gepraat en gezegd dat ik zo moest blijven verder werken. De beloning zou dan uiteindelijk wel volgen en dat is vandaag dus ook gebeurd. Je mag nooit aan jezelf twijfelen, maar je voelt aan op training of het lukt of niet. Ik heb toch wel een goeie twee weken nodig gehad om mij aan te passen, maar nadien ging het beter en beter. Ik ben nog niet op de volle honderd procent, maar ik geef mezelf nog wat tijd. Ik had er wel rekening mee gehouden dat het de nodige tijd in beslag zou nemen.“ (MDK)

Reacties na Zulte Waregem – Club Brugge
Jordi Vanlerberghe

Ivan LEKO: “Spelers wisten perfect wat ze moesten doen”

Text: 

Ivan Leko kan in de competitie na drie speeldagen een perfect rapport voorleggen. “Negen op negen, met twee moeilijke verplaatsingen, dan kun je niet anders dan tevreden zijn. Dit was wel de moeilijkste zege, wat ook normaal is tegen een ploeg als Zulte Waregem. We waren efficiënt vandaag. We wilden op resultaat spelen en dat is ook gelukt. Zulte Waregem had wel meer balbezit, maar minder kansen. In de tweede helft hadden we met een beslissende pass een derde keer kunnen scoren, maar jammer genoeg verzuimden we om de match definitief te beslissen. Qua voetbal kan het zeker nog beter, maar ik denk dat het een verdiende overwinning was. Het belangrijkste is dat ik mijn ploeg met veel inzet zag spelen. Ze bewezen zowel fysiek als mentaal klaar te zijn. Als je kan winnen in Waregem, dan betekent dat dat de ploeg klaar is.”

Emmanuel Dennis scoorde al zijn vierde competitiedoelpunt voor Blauw-Zwart, ook al speelde de Nigeriaan niet zijn beste wedstrijd. “Dennis is heel belangrijk voor ons. Zijn rendement ligt hoog, al was het vandaag niet zijn beste wedstrijd. Maar als je negentien jaar bent, dan is het normaal dat je nog met ups en downs presteert. Ik zag vandaag duidelijk spelers op het veld die perfect wisten wat ze moesten doen en daarom ben ik extra blij.” (SF)

Reacties na Zulte Waregem – Club Brugge
Ivan Leko

Related articles