Ruud Vormer: “Deze zege is heel belangrijk”

Ruud Vormer zorgde twintig minuten voor tijd voor het enige doelpunt van de partij. Na een knappe aanval via Refaelov en Dennis kon de Nederlander het leer van dichtbij voorbij Steppe schieten.

Text: 

“Deze zege is heel belangrijk”, reageerde de Gouden Schoen. “Ik ben dan ook heel blij met deze drie punten. Ik ben ook blij voor Kenneth (Vermeer, nvdr). Hij deed enkele superreddingen, dus deze overwinning is voor een groot deel aan hem te danken. In de eerste helft toonden we te weinig, maar ik heb geen idee hoe dat kwam. Tijdens de rust heeft de coach de groep bijeengeroepen en duidelijk gemaakt dat we uit een ander vaatje moesten tappen. Dat is ook gelukt. De inbreng van Rafa (Refaelov, nvdr) was ook belangrijk. Iedereen weet dat hij heel goed kan voetballen. En ook een compliment voor de ‘kleine’. Thibault (Vlietinck, nvdr) deed het heel goed. Op dit kunstgrasveld is het nochtans niet makkelijk. Zij zijn gewend om hierop te spelen, maar voor mij deed het geen deugd. Mijn voeten doen enorm pijn!”

Ruud Vormer`
Ruud Vormer

Voor de Brugse kapitein volgt er binnenkort mogelijk een selectie voor het Nederlandse elftal. “Als ik fit ben, dan ga ik. Maar als dat niet het geval is, dan gaan we overleggen met de club. Bovendien is het eerst nog afwachten of ik wel geselecteerd word. We mogen in elk geval geen onnodige risico’s nemen. We moeten immers klaar zijn voor de Play-Offs. Tegen wie ik daarin wil beginnen? Het zijn allemaal lastige wedstrijden, dus we zien het wel.” (SF)

Related articles