Simon Mignolet: “Hadden een tweede keer moeten scoren”

Door een afgeweken vrije trap incasseerde Simon Mignolet voor het eerst in de competitie op eigen veld een tegentreffer. De doelman hield Club daarna in de wedstrijd dankzij een prima redding bij een kans van Samatta.

Text: 

“We hebben zestig minuten gedomineerd en kansen gecreëerd", aldus de Limburger. "Hoe langer het 1-0 bleef, hoe meer Genk geloofde in dat puntje. Club had een tweede treffer moeten puren uit al die kansen. Zo gaat het vertrouwen van de tegenstander weg, maar nu bleven ze in de match. We hadden de kansen om het hier af te maken, drie of vier doelpunten kon zeker. Maar die tweede valt niet, dat gaat dan in het kopje spelen en de fans worden nerveuzer. Wel wat krediet voor Genk natuurlijk, want ze speelden een betere tweede helft. Het blijft een goede ploeg met veel kwaliteiten vooraan. Het is ook normaal in een wedstrijd tegen Genk dat zij eveneens kansen hebben.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Het Genkse doelpunt kwam er na een vrije trap van Heynen. “Bij die tegentreffer kwam de bal laag voor doel. Er was veel volk voor de bal en zo ging die binnen. Club zou de verdiende winnaar geweest zijn op basis van de kansen. Tegen Genk kan je een treffer tegen hebben, maar zelf moet je er wel drie weten te scoren natuurlijk. Ons eerste doel hebben we behaald met de kwalificitie voor de Champions League. Maar nu moeten we in de competitie onze punten pakken. Het zou leuk geweest zijn om nog te winnen voor de interlandbreak. Nu moeten we gewoon lessen trekken uit deze twee gelijke spelen thuis. We waren telkens de betere in beide matchen, maar we moeten ervoor zorgen dat die tweede en derde treffer valt. Dan is het vertrouwen weg bij de tegenstander.” (KN)

Related articles