Simon Mignolet: “Willen opnieuw een reeks neerzetten”

Simon Mignolet was kansloos tegen het schot van Colassin, maar in de slotfase hield de Limburger Blauw-Zwart wel overeind met een prima redding op de doorgebroken Saelemaekers.

Text: 

“Winnen na een moeilijke start maakt de overwinning nog mooier. Wij begonnen niet op ons best en kwamen ook op achterstand. We hadden beelden van Colassin gezien, dus we kenden hem. Hij speelde een goede match. Gelukkig konden we voor de rust nog gelijk maken. Als je Hans ziet aanleggen, dan weet je dat het altijd doelpunt kan zijn. Na de pauze hebben we dan bijgestuurd en creëerden we opnieuw kansen. We hadden iets meer kunnen scoren, maar drie keer winnen tegen Anderlecht in één seizoen gebeurt niet vaak. Dat doet extra deugd. Je zag dat Anderlecht geleerd had uit de vorige match. Nu lieten ze ons minder voetballen. Alleen konden ze hun hoge druk geen negentig minuten volhouden. Nu willen we terug een reeks neerzetten. Te beginnen met de bekermatch van woensdag tegen Zulte Waregem. We zijn altijd favoriet, maakt niet uit waar we spelen. Daarom was het belangrijk om vandaag meteen in de mood te komen.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

In de slotfase lag de wedstrijd even stil nadat er een voetzoeker net naast Mignolet ontplofte. De doelman kon gelukkig wel verder spelen. “Die bommetjes, dat is een spijtige zaak. Ik probeer altijd respectvol voor iedereen te zijn, maar het is jammer dat zo’n dingen gebeuren. De Belgische competitie leeft terug, daarmee moeten we internationaal in het nieuws komen. Niet met zo'n zaken. Daar denkt Vincent Kompany ook zo over.” (SF)

Related articles