#STIPIT! Club Brugge steunt de Week tegen Pesten

De week van 22 februari tot 1 maart staat in teken van de Week tegen Pesten, de actieweek van het Netwerk tegen Pesten die zo veel mogelijk kinderen en jongeren wil mobiliseren en een stem geven tegen deze daad. Ook Club Brugge steunt deze actie.

Voetbal voor iedereen

Voetbal is een sport voor iedereen, waar een positieve sfeer belangrijk is, waar iedereen de kans moet hebben om zichzelf te zijn, waar samen doelen bereikt moeten worden, waar samenhorigheid heerst op en naast het veld en waar iedereen zich thuis moet voelen. Deze positieve sfeer moet doorgetrokken worden, want zonder goede sfeer, geen resultaten. Daarom steunt Club Brugge de actie tegen pesten om in te zetten op een positieve, veilige en ethische sportomgeving waarin kinderen en jongeren zich volledig kunnen ontwikkelen en thuis voelen.

 

#STIPIT!

Met de ganse blauw-zwarte familie willen we een open Club zijn waar iedereen deel van kan uitmaken, want we zijn ‘one Club, one family’. Om de actie te ondersteunen nemen de spelers van Club, de jeugdploegen, de Club Brugge Vrouwen en zelfs de mascotteberen deel aan #STIPIT!. De bedoeling van de actie is om 4 stippen op de hand te plaatsen en zo samen een vuist te vormen in de strijd tegen pesten. Elke stip heeft daarbij een andere betekenis:

  • Ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen.
  • Ik praat erover als pesten mij verdrietig of bang maakt.
  • Ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij!
  • Ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt.

Wij steunen met Club Brugge en duizenden jongeren de Move tegen Pesten. Meer info over de Week tegen Pesten kan je hier vinden: https://www.kieskleurtegenpesten.be/.

Related articles