Vanaken debuteert bij Rode Duivels

Een goede avond voor de Belgen vrijdag. Nadat de Jonge Duivels wonnen van Malta, zorgden de Rode Duivels ook voor een doelpuntenfestijn in en tegen Schotland, met een opmerkelijk debuut voor Hans Vanaken.

Text: 

Schotland stelde zich uiterst defensief op tegen de Belgen, met een vijfmansverdediging met daarvoor vier middenvelders en 1 eenzame spits. Het duurde dan ook even vooraleer Lukaku de ban kon breken. Met 0-1 gingen de Belgen rusten, waarna de tweede helft een pak sneller begon. Hazard leverde met zijn eerste actie een verschroeiend schot af, waar Gordon geen antwoord voor klaar had. Het teken voor de Belgische kapitein om naar de kant te gaan en voor Hans Vanaken om zich te tonen in het gele shirt van België. De Limburger liep zich zoals steeds uitstekend vrij, deed zijn werk defensief en kon Batshuayi zelf op weg naar doel zetten. Een geslaagd debuut voor de middenvelder van Blauw-Zwart. “Het is een fantastisch gevoel om mijn debuut te mogen maken. Deze week was al enorm interessant voor me, ik kon me aanpassen en bijleren in deze fantastische groep. We pakken momenteel elk moment dat zich voordoet met beide handen vast, elke fout van de tegenstander wordt afgestraft. Zo moeten we ook met Club ons presenteren in de Champions League: de momenten grijpen die zich voordoen.”

Vanaken debuteert bij Rode Duivels
Vanaken debuteert bij Rode Duivels

Even voordien op de avond hadden Dion Cools en Siebe Schrijvers een rustige match tegen het kleine Malta. Dimata en Schrijvers zorgden al vroeg in de wedstrijd voor de dubbele voorsprong, Lukebakio en Leya Iseka maakten het af in de tweede helft. De jonge Belgen, waar ook Jordi Vanlerberghe in de basis stond, spelen volgende week tegen Hongarije en moeten dan op de tiende speeldag tegen Zweden, waar hoogstwaarschijnlijk uitgemaakt wordt wie rechtstreeks naar het EK in Italië mag.

 

Ethan Horvath, ten slotte, zag vanop de bank hoe de VS op eigen grond met 0-2 de boot in ging tegen Brazilië.

Related articles