Vanavond om 18 uur: Sporting Charleroi – Club Brugge

Club staat vanavond voor de cruciale verplaatsing naar Charleroi. In de beklijvende titelrace gaat Blauw-Zwart resoluut voor de drie punten tegen de Zebra’s!

PLOEGENNIEUWS

Text: 

SPORTING CHARLEROI

Sporting Charleroi is na de 6-0 pandoering in Jan Breydel ongetwijfeld op zoek naar sportieve revanche op Mambourg. De Zebra’s behaalden 6 op 9 in de voorbije drie wedstrijden, dus hun vormpeil zit in stijgende lijn. Vorig weekend behaalde het team van Felice Mazzu een knappe 0-1 zege in de Ghelamco Arena. Kaveh Rezaei opende vlak voor rust de score en het Gentse slotoffensief leverde niks meer op.

 

De Carolo’s staan op de vierde plaats in het klassement met vijf punten achterstand op Standard.

 

Dessoleil, Ilaimaharitra en Rezaei vermijden best geel, anders missen ze de verplaatsing naar Genk.

 

De selectie: Mandanda, Penneteau, Baume, Núrio, Willems, N'Ganga, Dessoleil, Martos, D'Alberto, Marinos, Baby, Grange, Fall, Hendrickx, Diandy, Ilaimaharitra, Pollet, Benavente, Rezaei en Bedia.

Vanavond om 18 uur: Sporting Charleroi – Club Brugge
Sporting Charleroi
Text: 

CLUB BRUGGE

Na de turbulente 1-2 nederlaag tegen Anderlecht is de titelrace nieuw leven ingeblazen. Lukasz Teodorczyk opende de score vanuit buitenspel, maar ref Visser en de VAR gaven geen krimp. Blauw-Zwart was aangeslagen en de bezoekers verdubbelden hun voorsprong via Morioka. Club scoorde nog de aansluitingstreffer via Abdou Diaby, maar meer leverde het Brugse slotoffensief niet op.

 

Ondanks deze nederlaag telt Blauw-Zwart nog altijd twee punten voorsprong op Paars-Wit en vier punten meer dan Standard. Er volgen nog drie finales waarin Ivan Leko zijn team ontegensprekelijk op scherp zal zetten!

 

Dit waren de voorbije vijf duels tussen Charleroi en Club Brugge in het Stade du Pays:

 

24//09/2017 (competitie) 1-2

68’ Wesley (0-1), 78’ Rezaei (1-1), 88’ Limbombe (1-2)

 

05/05/2017 (PO1) 1-3 

45+1’ Izquierdo (0-1), 47’ Pollet (1-1), 48’ Izquierdo (1-2), 77’ Izquierdo (1-3)

 

14/10/2016 (competitie) 1-0

90’ Bedia (1-0)

 

09/08/2015 (competitie) 0-0

 

21/05/2015 (PO1) 2-3

4’ Mechele (0-1), 34’ Refaelov (0-2), 55’ Coulibaly (1-2), 60’ De Sutter (1-3), 81’ Galvez-Lopez (2-3)

Vanavond om 18 uur: Sporting Charleroi – Club Brugge
Club Brugge

IN DE KIJKER

Text: 

SPORTING CHARLEROI – KAVEH REZAEI

Kaveh Rezaei is met 15 competitiedoelpunten en 7 assists al bijzonder bepalend geweest bij de Zebra’s. Niet verwonderlijk dus dat de Iraanse international luidop droomt van een WK-selectie in Rusland. De 26-jarige aanvaller speelde tot vorig seizoen voor de Iraanse vicekampioen Esteghlal FC waar hij met zeven goals en acht assists de meest productieve speler van zijn team was.

Vanavond om 18 uur: Sporting Charleroi – Club Brugge
Kaveh Rezaei
Text: 

CLUB BRUGGE – HANS VANAKEN

Hans Vanaken is uitgegroeid tot onmisbare schakel op het Brugse middenveld. De 25-jarige Limburger is bijzonder veelzijdig: met zijn splijtende passes lanceert hij ploegmaats richting doel, maar hij kan evengoed zelf doelgevaar creëren. Vanaken is vaak ongrijpbaar voor zijn tegenstander en van onschatbare waarde voor de Brugse competitieleider. De talentvolle middenvelder is aan zijn derde seizoen bij Club bezig en speelde al meer dan honderd competitiematchen voor Blauw-Zwart.

Vanavond om 18 uur: Sporting Charleroi – Club Brugge
Hans Vanaken

SCHEIDSRECHTER - WIM SMET

Text: 

Wim Smet is scheidsrechter van dienst in de topper tussen Sporting Charleroi en Club Brugge. Hij wordt bijgestaan door de lijnrechters Dirk Gilon en Jeroen Walschap, vierde official is Christof Dierick. Ook vanavond is de videoref aanwezig.

 

Tekst: Vicky Marien

Vanavond om 18 uur: Sporting Charleroi – Club Brugge
Wim Smet

Related articles