Vanavond om 18.55 uur: Club Brugge – AS Monaco

Club Brugge speelt vanavond zijn derde UCL-wedstrijd tegen AS Monaco in een quasi uitverkocht Jan Breydelstadion. Lees hieronder de voorbeschouwing.

Nacer Chadli verhuisde afgelopen zomer van het naar de Engelse tweede klasse gedegradeerde West Bromwich Albion naar AS Monaco. De 29-jarige Rode Duivel speelde een sterk WK waarin hij de beslissende goal in de kwartfinale tegen Japan (3-2) scoorde en uiteindelijk ook de bronzen WK-medaille behaalde. De polyvalente middenvelder kan zowel als spelmaker en als winger op beide flanken worden ingezet en is met zijn internationale ervaring een aanwinst voor de Monegasken. Chadli voetbalde eerder voor o.a. AGOVV Apeldoorn, FC Twente en Tottenham Hotspur.

Hans Vanaken is met zijn voetbalinzicht, assists en doelpunten van goudwaarde voor Blauw-Zwart en dirigeert samen met Ruud Vormer het Brugse middenveld met succes. De 26-jarige Limburger werd met veertien doelpunten en zeventien assists in competitie en beker eind vorig seizoen door zijn collega’s verkozen tot Profvoetballer van het Jaar en zit ook dit seizoen al aan een handvol beslissende passes en goals. Hans Vanaken en kersvers international Brandon Mechele treffen vanavond twee andere collega-Rode Duivels Youri Tielemans en Nacer Chadli bij de Monegasken.

De partij tussen Club Brugge en AS Monaco staat onder leiding van de Engelsman Michael Oliver. De 33-jarige ref floot in 2014 en 2016 twee Europese duels van Blauw-Zwart tegen FC Kopenhagen in het Jan Breydelstadion. Hij brak in het verleden heel wat records o.a. jongste scheidsrechter in de Premier League en jongste ref op Wembley. Michael Oliver wordt bijgestaan door zijn landgenoten Stuart Burt en Simon Bennett (assistent-refs) en Paul Tierney en Andre Marriner (doelgebied-refs). Lee Betts is de vierde official.

AS Monaco kwalificeerde zich als vicekampioen rechtstreeks voor de Champions League-groepsfase. ‘Les Rouge et Blanc’ verloren hun voorbije twee UCL-duels tegen Atlético Madrid (1-2) en Borussia Dortmund (3-0), maar ook in de Franse Ligue 1 kenden ze een zwakke competitiestart. De Monegasken namen onlangs afscheid van Leonardo Jardim en Thierry Henry werd aangesteld als nieuwe trainer in het prinsendom. De voormalige T2 van de Rode Duivels die vorig weekend met een 2-1 nederlaag tegen RC Strasbourg debuteerde, staat meteen voor de moeilijke opdracht om iets te rapen in het Jan Breydelstadion. Henry kan niet rekenen op de geblesseerden Subasic, Falcao, Lopes, N’Doram, Pellegri, Grandsir en Geubbels. Hij selecteerde volgende 20 spelers: Benaglio, Badiashile, Henin, Barreca, Glik, Henrichs, Jemerson, Raggi, Sidibe, Touré, Aholou, Ait-Bennasser, Chadli, Golovin, Tielemans, Traore, Diop, Jovetic, Mboula en Sylla.

Na de twee knappe prestaties tegen Borussia Dortmund en Atlético Madrid wil Blauw-Zwart ook tegen AS Monaco sportief wedijveren op het hoogste niveau. Met de steun van hun trouwe supporters hoopt de Brugse landskampioen de nul in het klassement weg te vegen en een goed resultaat te behalen tegen de Monegasken. Blauw-Zwart bewees met sterke collectieve prestaties in de twee vorige UCL-duels alvast niet uit de toon te vallen op het kampioenenbal. Ivan Leko kan niet rekenen op de geblesseerden Jelle Vossen en Arnaut Danjuma. De Brugse selectie ziet er als volgt uit:

Related articles