Vanavond om 19.45 uur: Istanbul Başakşehir – Club Brugge

Club Brugge speelt vanavond de terugwedstrijd tegen het Turkse Istanbul Başakşehir. Bij winst of gelijkspel met minstens vier doelpunten stoten de Bruggelingen door naar de Champions League play-offs.

PLOEGENNIEUWS

Text: 

ISTANBUL BAŞAKŞEHIR

Istanbul Başakşehir ontvangt vanavond Club Brugge tijdens het beslissende kwalificatieduel in het Fatih Terim-stadion. De Turken bogen tijdens de heenmatch in het Jan Breydelstadion een 2-0 achterstand (1x Dennis, 1x Denswil) om tot een 2-3 voorsprong na treffers van Mossoró (2x) en Elia. Dankzij een tweede knappe vrije trap van Stefano Denswil hingen de bordjes finaal gelijk in het Jan Breydelstadion (3-3). Indien Başakşehir wint of gelijkspeelt met minder dan drie tegendoelpunten, stoot het team aan de Bosporus voor het eerst in zijn clubgeschiedenis door naar de Champions League play-offs.

 

CLUB BRUGGE

Blauw-Zwart zakt met vertrouwen af naar Istanbul dankzij de ruime 0-4 zege op Daknam. Net als in de heenmatch tegen Başakşehir startte Club met een verpletterend openingsoffensief dat resulteerde in een snelle voorsprong. Brandon Mechele opende de score met een rake kopbal en Dennis deed nog tweemaal de netten trillen binnen het eerste half uur. Ondanks de uitsluiting van Palacios behield Club de controle en via een owngoal van Miric stond er finaal 0-4 op het scorebord. De Bruggelingen tankten dus heel wat vertrouwen in het Waasland met het oog op het cruciale Europese duel tegen de Turkse vicekampioen. Indien Blauw-Zwart Başakşehir kan uitschakelen, is de kwalificatie voor de Champions League play-offs een feit. Bij een eventuele uitschakeling komt het uit in de Europa League play-offs en is het één van de 22 beschermde teams bij de loting.  

 

De selectie: Ethan Horvath, Guillaume Hubert, Jens Teunckens, Helibelton Palacios, Dion Cools, Bjorn Engels, Brandon Mechele, Stefano Denswil, Ahmed Touba, Timmy Simons, Ruud Vormer, Marvelous Nakamba, Jordi Vanlerberghe, Hans Vanaken, Lior Refaelov, Jelle Vossen, José Izquierdo, Thibault Vlietinck, Emmanuel Dennis, Jérémy Perbet en Abdoulay Diaby.

IN DE KIJKER

Text: 

Istanbul Başakşehir – Eljero Elia

Eljero Elia is één van de spraakmakende zomeraanwinsten bij Istanbul Başakşehir. De Nederlandse flankaanvaller maakte in de Europese heenmatch tegen Club zijn eerste doelpunt in Turkse loondienst en etaleerde meteen zijn snelheid en klasse. Elia maakte de overstap van Feyenoord, waar hij de voorbije twee seizoenen evenveel trofeeën veroverde. Eerst veroverde hij de Nederlandse KNVB-beker en nadien werd hij landskampioen bij de Rotterdammers. Met negen goals en negen assists had Elia een belangrijk aandeel in de vijftiende landstitel van Feyenoord. Eerder speelde de 28-voudige international bij onder meer Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen en Southampton. Tijdens het seizoen 2001-2002 zat Eljero Elia net als Stefano Denswil in de jeugdopleiding van Ajax (zij het wel in een andere leeftijdscategorie).

Text: 

Club Brugge - Stefano Denswil

Stefano Denswil speelde zich de voorbije week positief in de kijker. Tijdens de heenmatch tegen Başakşehir etaleerde de 24-jarige Nederlander zijn gave traptechniek met twee sublieme vrije trapdoelpunten en afgelopen weekend had hij een belangrijk aandeel in de Brugse cleansheet en klinkende zege op Daknam. Denswil kwam ruim twee jaar geleden over van Ajax en ontpopte zich snel tot sterkhouder in de Brugse defensie. De talentvolle centrale verdediger is enorm secuur en heeft al heel wat ervaring op het hoogste niveau. Bij Ajax speelde hij in de Champions League tegen verschillende Europese topteams zoals Barcelona, PSG en AC Milaan. Denswil kan vanavond de twintigste Europese wedstrijd uit zijn carrière spelen.

SCHEIDSRECHTER – István Kovács

Text: 

Het cruciale duel in het Fatih Terim Stadion staat onder leiding van de Roemeen István Kovács. Hij wordt bijgestaan door zijn landgenoten Vasile Florin Marinescu en Mihai Ovidiu Artene (lijnrechters) en Iulian Călin (vierde official). UEFA-afgevaardigde is de Deen Steen Michael Dahrup en UEFA-referee observer is de Georgiër Levan Paniashvili. De 32-jarige scheidsrechter floot nooit eerder een match van Blauw-Zwart.

 

Tekst: Vicky Marien

Related articles